Metin Hara hakim karşısında

MAGAZİN 20.11.2020, 12:26 20.11.2020, 16:50
Metin Hara hakim karşısında

Ünlü model Adriana Lima ile bir süre yaşadığı aşk ile konuşulan, konuşmacı-yazar Metin Hara, "Diploması olmadığı halde hasta tedavi etmek veya tabip unvanını takınmak" suçlamasıyla yargılandığı davada ifade verdi. Kendini "enerji uzmanı, tamamlayıcı tıp uzmanı olarak tanıttığı" iddiasını reddeden Metin Hara, "14 yıldır bu işi yapıyorum, magazinsel haberler çıktıktan sonra ilginç bir şekilde kendimi burada buldum" dedi.

İstanbul 16. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, "Diploması olmadığı halde hasta tedavi etmek veya tabip unvanını takınmak" suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanan Metin Hara katıldı. Şikayetçi Beşiktaş Kaymakamlığı İlçe Sağlık Müdürlüğü'nün avukatı da duruşmada hazır bulundu.

Kimlik sorgusunda, yazar-konuşmacı ve fizyoterapist olduğunu belirten Metin Hara, aylık gelirinin 15-20 bin lira olduğunu belirtti. Hara savunmasında, "Fizyoterapist lisansına sahibim. Hastalık dışında yapabileceğimiz bazı şeyler de vardır. Ben Sufi nefesi dediğimiz, aparatsız, yan etkisiz, bilimsel olarak kanıtlanmış bir teknik uyguluyorum. Öğretilen tekniğin amacı, hastalıkları iyileştirmek değil. İyilik halini artırmaktır. Bahsi geçen teknikle ilgili Türkiye'nin lider hastanesinde bilimsel makale hazırlanmıştır. Bunu da ibraz edebilirim.

Yaklaşık 14-15 yıldır süre gelen bu etkinliklerimizde katılımcılarımızdan tıbbi tedavi yerine geçmediğine dair ıslak imzalı onay belgesi alınmaktadır. Bu etkinlikler devlet kurumları, birçok üniversitede, bir çok firmada ve tıbbi sempozyumlarda verilmiştir. Tek bir şikayet konusu olmamıştır. Etkinliklere katılanlar arasında yaş, hastalık, şikayet olarak bir benzerlik yoktur. Yıllardır mesleğimi etik olarak yaptım. Hiçbir teknik aparat, besin takviyesi pazarlanmamış, satılmamıştır. Böyle bir durumda nasıl bir tedavi, teşhis uygulayabileceğimi bilmiyorum. Benzer konularda birçok etkinlik yapan insanın, birçok kanun ihlali yaptığını görmüşken böyle bir durumun içinde olmam beni yaralamıştır. Basında 'diploması yok, işyeri mühürlü' şeklinde yapılan haberler de itibarımı zedelemiştir" dedi.

Suçlamaları reddeden Metin Hara'nın, bu zamana kadar herhangi bir belge ibraz etmediği kaydedilen iddianamede, "Diploması olmadığı hâlde, menfaat temin etmek amacına yönelik olmasa bile, hasta tedavi etmek veya tabip unvanını takınmak" suçlamasıyla 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istendi. Metin Hara, davanın ikinci duruşmasına katılmayınca hakkında zorla getirme kararı çıkarılmıştı.

Yorumlar (0)