2020'nin öne çıkan isimleri onlar oldu!

ÖZEL HABER 30.12.2020, 16:12 31.12.2020, 13:47
2020'nin öne çıkan isimleri onlar oldu!

GQ Türkiye'nin 2020 Özel Sayısı çıktı. 'Yılın Ekibi' olarak Cerrahpaşa Tıp Fakültesi çalışanlarına yer verilen sayıda "Şair bugün o meşhur soruyu “Özverinin resmini yapabilir misin Abidin?” diye sorsaydı, ressam yanıtını muhtemelen sağlık çalışanlarının resmini çizerek verirdi.

2020’nin en fedakârı, en umut vereni onlar oldu. Görünmez bir düşmanla kahramanca savaşları herkese güç verdi. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi çalışanlarının nezdinde tüm sağlık çalışanlarının emeklerine saygıyla..." ifadeleri kullanıldı. 

Birçok ünlü ismin yer aldığı sayıda, Yılın Müzisyeni Edis için ''Bazen, birkaç nesilde bir, dünyaya yalnızca star olmak için inmiş biri parlak bir göktaşı gibi aramıza düşer. Sadece doğal yetenekleriyle değil, kararlılıkla, özgüvenle, içinde durdurulamayan bir coşkuyla ve cilveyle popüler kültür tarihinin bir sayfasını ucundan kıvırıverir. Edis tam o yıldız çocuk. Uzun zamandır beklediğimiz, banal, vasat, heyecansız şeylerden kuruduğumuz bir dönemin müjdesi. Bize hem 90’lar popunun nostaljisini, hem yepyeni şeylerin taze hevesini hatırlatıyor. Ve şimdi yeni şeyleri denemeye cesaret ettiği bir yola giriyor. Klişeleri aşmak, meydan okumak, kendiyle yarışmak istiyor.’' denildi.

Centilmenlik Özel Ödülü'ne layık görülen Engin Öztürk için ''Yakışıklı, karizmatik ve iyi bir oyuncu. İstese havası bin beş yüz olur ama mevzusu o değil. Hayatın nasıl olması gerektiğini sorguluyor, erdemin, adaletin peşinde koşuyor. Tesadüflere karşı takındığımız tavrın hayatı belirlediğini düşünen Engin Öztürk’ün, Centilmenlik Özel Ödülü’nü alması onu iyi tanıyanlar tarafından “Hak yerini buldu” diye yankılanıyor. '' ifadelerine yer verildi. 

Eşitlik Özel Ödülü alan Boran Kuzum ise; ''Karşımıza ilk çıktığı günden beri oyunculuğuyla olduğu kadar ağırbaşlılığı ve sakinliğiyle de dikkat çekiyor. Hayat verdiği roller birbirinden ne kadar farklı olursa olsun, izleyiciyi hikâyesine inandırmayı başarıyor. GQ MOTY 2020 Eşitlik Özel Ödülü’nün sahibi Boran Kuzum, hem sahnede hem de hayatta farklılıkları benimseten ve önyargıları yıkan özgün bir hikâye anlatıcısı olarak sahneye çıkıyor.’' şekilinde tanımlandı. 

Onur Ödülü alan usta isim Haluk Bilginer içinse  ''Haluk Bilginer hiç çürümeyecek. Ne ruhunda düş kuran bir göz olması, ne de Shakespeare ile gizliden gizliye fısıldaşması… Onun, hiç çürümeyecek olmamasının sebebi, tiyatro sahnesine koyduğu eserleri ya da ormanda kaybolmuş karakterleri bizimle tanıştırıp durması da değil. “Hayatta kaldığı, ömrünün yettiği sürece yapmaya devam edeceği birkaç küçük detay yüzünden” diyelim, sıralayalım…’’ denildi. 
 

Yorumlar (0)