"Hız filmi çekmek istiyorum"

Gazeteci Oya Doğan'ın Instagram'da canlı yayın konuğu olan ünlü oyuncu Ozan Akbaba sohbet esnasında hayatına ve gelecek planlarına dair önemli açıklamalarda bulundu.

ÖZEL HABER 26.05.2020, 14:02 28.05.2020, 09:28
"Hız filmi çekmek istiyorum"

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinin İlyas Çakırbeyli’si oyuncu Ozan Akbaba Instagram'da Gazeteci Oya Doğan'ın canlı yayın konuğu oldu. Ünlü oyuncu sohbet esnasında hayatına ve gelecek planlarına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Kuzey Güney ve Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizileriyle, Mutlak Adalet ve Abluka filmleriyle tanınan Ozan Akbaba, nasıl bir oyuncu olduğu konusunda mütevazı olması gerektiğini, çünkü çok iyi oyuncuların olduğunu belirtti. Kars'ta bir köyde dünyaya gelen ve ergenlik çağındayken İzmir'e göç eden ünlü isim, çocukluğunda televizyonun kendisini büyülediğini ve ilk İzmir'e gittiğinde hissettiklerini şu sözlerle ifade etti:

"Televizyon benim için cazibe merkeziydi, izlediğim şeye bayılıyordum. Bir karakterin yüceliğine, en güzel hallerine, Cüneyt Arkın'ın 5 adamı bir darbeyle devirmesine, Türkan Şoray'ın duru güzelliğine... Kars'tan ilk İzmir'e gidince benim konuşmamla dalga geçecekler diye düşündüm. Bir gittim onlar acayip konuşuyor. Simite gevrek, çekirdeğe çiğdem diyorlar falan... Buluğ çağında kültür değiştirmek beni biraz zorladı. Ama adapte oldum."

Başka rollere susadım

Oya Doğan'ın 5. sezonu geride bırakıp, 6. sezonuyla devam edecek olan Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz ile ilgili sorularına da yanıt veren Akbaba, bu kadar uzun süre aynı rolde olmanın sıkıcı olup olmadığına dair soruyu ise şöyle yanıtladı:

"165 bölüm çektik. Yalan yok tabii sıkıcı, bir nevi arz talep meselsi. Biz de profesyonelsek buna dayanmak gerekiyor. Projede benim için en önemli şey senaristin karakteri nasıl kullandığı. Bu bakımdan şanslıyız. Öyle iyi yakalıyorlar ki arada seni dürttükleri oluyor. Ve böylece durum tükenmişlik kısmına gelmiyor. 15 sene bu rolü oynar mıyım, oynarım! İster miyim, orası tartışılır... İstemem! Ben de her oyuncu gibi başka rollere susamış durumdayım."

Beni anlayacak yönetmene ihtiyacım var

Çekmek istediği kendi filmleri ve senaryoları olduğunu dile getiren oyuncu, canlı yayında bir hız filmi projesi olduğundan bahsetti; "Hız filmi yazdım, onu hayata geçirmeye çalışıyorum. Beni iyi anlayacak, benim onu anlayabileceğim bir yönetmene, bize bu fırsatı verecek yapımcıya, senaryoyu okuduğunda benim kadar heyecanlanacak oyunculara ve ekibe ihtiyacım var...

Bilindik standartlara sıkışıp kalmamış bir yönetmen olmalı. Bu daha önce bu ülkede hiç yapılmamış bir şey. Belli başlı standartlarda kaldığımız için, yapımcılar da, yönetmenler de fiziken ve fikren o çerçeveden çıkmıyorlar maalesef..."

Ozan Akbaba'nın en sevdiği kitaplar arasında ise Harry Potter serisi, Melekler ve Şeytanlar ve Cumhuriyet var.

Yorumlar (0)