Oyunculuk eğitimi almamış 10 başarılı isim

ÖZEL HABER 24.04.2021, 15:01 26.04.2021, 09:47
Oyunculuk eğitimi almamış 10 başarılı isim

Hazırlayan: Selin Elevli

1- Joaquin Phoenix

Ailesine yardım etmek amacı ile sokaklarda çeşitli gösteriler yapan Phoenix bir ajans tarafından keşfedilir. Gladiator filmindeki performansı ile dikkatleri üzerine çeken oyuncu, kariyeri süresince Oscar’a 4 kez aday oldu. Hepimizin hayranlıkla izlediği, 2019’da vizyona giren Joker filmi ile En İyi Erkek Oyuncu Oscar ödülünü kazandı.

2- Heath Ledger

Amerika’ya oyunculuk hayali ile gelen Heath Ledger önceleri bir çok filmde küçük rollerle kendini gösterse de asıl çıkışını Christopher Nolan'ın yönettiği Kara Şövalye filmindeki Joker karakteri ile yakaladı. Hepimizin bildiği, kimimizin duvarlarını süslediği Joker portresinin arkasındaki yüz Ledger 2008’de hayata veda etti. Altın Küre, Bafta ve Akademi ödüllerinde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödüllerini aldı.

3- Charlize Theron

Balerin olma hayallerini dizini sakatlamasıyla profesyonelleşmeden sonlandıran Charlize Theron, 16 yaşında modellik yapmaya başladı. Bir gün menajeri John Crosby tarafından keşfedildi ve oyunculuk için ilk adımını attı. Bir çok filmde güzelliği ve oyunculuğuna hayran kaldığımız Theron 2003 yılında Cani filmindeki karakteri için ciddi bir kilo aldı ve güzelliğini feda etti. Bu rol ona Akademi’nin En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandırdı.

4- Matthew McConaughey

Birçok TV yapımlarında, reklamlarda ufak roller alarak oyunculuğunun temellerini attı. Çeşitli dizilerde rol almaya devam ettikten sonra, A Time to Kill filminde avukat "Jake Brigance" rolüyle büyük bir çıkış yakaladı. Yakın geçmişe gidersek Martin Scorsese’ın yönettiği “Para Avcısı”, Nolan’ın yönettiği “Interstellar” filmlerinde başrol olarak izleyici karşısına çıktı.

5- Cameron Diaz

Güzelliği ile dikkat çeken Cameron Diaz 16 yaşındayken bir partide tanıştığı fotoğrafçı sayesinde Elite Model Ajansı ile anlaşma yaptı. Çeşitli markaların kampanyalarında rol alan Diaz ilk sinema filmi adımını Jim Carrey’nin başrolünü oynadığı Maske filmi ile yaptı. En iyi Arkadaşım Evleniyor, Charlie’nin Melekleri, Olağanüstü Bir Hayat, Kazanma Hırsı ve daha bir çok filmde başarılı performanslar sergiledi. John Malkovich Olmak filmindeki rolü ile Altın Küre’de En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü kazandı.

6- Johnny Deep

Müzisyen olma hayali ile California’ya taşınan Johnny Deep satış görevlisi olarak hayatına devam ederken arkadaşı Nicolas Cage sayesinde oyunculuğa adım atar. Makas Eller, Hayalet Süvari, Charlie'nin Çikolata Fabrikası, Turist, rekorlar kıran Karayip Korsanları ve daha bir çok filmle izleyici karşısına çıkan Deep, hiçbir oyunculuk eğitimi almadan dünyanın en büyük film yıldızlarından olmuştur.

7- Natalie Portman

Yerel bir pizzacıda çalışırken keşfedilen Natalie Portman ilk olarak modellikle başlayan kariyerini oyunculuğa çevirir. Hafızalardan silemediğimiz Black Swan filmi ile 2011’de Altın Küre ve Akademi’de En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanmıştır. 2011 Natalie Portman senesi olarak adlandırılmıştır.

8- Ben Kingsley

23 yaşında hiçbir eğitim almadan oyunculuğa başyalan Kingsley kendi kendini geliştiren başarılı oyunculardan olmuştur. Gandhi filmindeki performansı ile En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazanmıştır.

9- Jennifer Lawrence

Oyuncu olma hayali 14 yaşında başlayan Lawrence, ailesinin de desteği ile bir yetenek yarışmasına katılır ve eğitim hayatını da durdurarak oyunculuk kariyerine adım atar. Açlık Oyunları film serisi ile dünyada en çok izlenen oyuncu olur. David O. Russel’ın yönettiği ve başrolünde Bradley Cooper’ın yer aldığı Umut Işığım filmi ile En İyi Kadın Oyuncu Oscar’ını kazandı.

10- Channing Tatum

Eğitim hayatını bıraktıktan sonra inşaat sektöründen satış sektörüne kadar bir çok alanda çalıştı. Miami sokaklarında bir ajans tarafından keşfedildi ve model olarak kariyerine devam etti. Bir çok filmde de rol alarak oyunculuğunu geliştiren oyuncu 2014 Foxcatcher filminde Steve Carell (Carell’in oyunculuğuna saygı duruşu), Mark Ruffalo’ya eşlik etmiştir.

Yorumlar (0)