Altın Koza umut etmekten vazgeçmememi hatırlatacak

SİNEMA 08.03.2021, 09:29 08.03.2021, 13:22
Altın Koza umut etmekten vazgeçmememi hatırlatacak

Altın Kozalı genç ve başarılı oyuncu Beran Soysal, çevre sorunlarına karşı duyarlılığını artırmak için çekilen “Bahçeler Put Kesildi" isimli kısa filmde oyunculuk yeteneğini başarılı bir şekilde sergiliyor. Ali Cabbar'ın yazıp yönettiği filmde Soysal’a ünlü oyuncu Yüksel Ünal da eşlik etti. Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde çekilen film, geleneksel tarım üreticilerinin çevre sorunlarına karşı verdiği mücadeleyi konu alıyor.

Etkili söylemleriyle bu yıl festivallerde ödülleri toplayacak gibi görünen filmde oynamaktan heyecan duyduğunu belirten Soysal, “İzleyenin hayatına dokunacak, davranış değişimine yol açabilecek işlerde olmayı istiyorum. Benim için hikâyesi, ekibi ve yönetmeniyle çok özel bir film oldu.  Alın teriyle çalışıp, toprağa elleriyle hayat veren insanları dinlemek onlarla sohbet etmek ve meselelerine kulak vermek çok kıymetli ve değerliydi” diye konuştu.

Kronoloj filmiyle 26.Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde Umut Veren Erkek Oyuncu ödülüne layık görülen Soysal “Böylesine sancılı bir süreçte adında “umudun” olduğu bir ödül almak, benim için ayrıca bir anlam ifade etti. Gelecekte karşıma engeller çıksa bile dönüp baktığımda umut etmekten vazgeçmememi hatırlatacak, anlamlı bir ödüle sahibim. Ve bu ödülün sorumluluğumu daha da arttırdığını düşünüyorum” diyerek açıklık getirdi.

Yorumlar (0)