TikTok'tan skandal

TEKNOLOJİ 30.06.2020, 14:51 30.06.2020, 14:54
TikTok'tan skandal

Apple, iOS 14 ile kullanıcılara her uygulamanın hangi verilere erişebileceği konusunda daha fazla kontrol sağlamak için yenilikler sunmuştu. Bu özelliklerden biri, kullanıcıların bir uygulamanın panoda yer alan metne erişip erişmediğiydi. Bugün ise popüler sosyal medya platformu TikTok iOS 14 ile kullanıcıların panolarını okuduğu skandalı patlak verdi.

iOS 14’ün Beta sürümü ile birlikte TikTok’un kullanıcıların panodaki verilerini okuduğu ortaya çıktı. Kullanıcıların panodaki verilerini izinsiz olarak görüntüleyen TikTok’tan hemen konuyla ilgili bir de açıklama geldi.

TikTok cephesi Telegraph‘a verdiği demeçte; uygulamanın panodan veri toplamadığını söyledi. Yaşanan bu sorun için güncelleme yayınlayacağını belirten sosyal medya devi, Apple’dan güncellemesini en kısa sürede onaylamasını istediğini belirtti.

Gelen raporlara göre bu olay sadece TikTok’ta değil diğer uygulamalarda da görünüyor. AccuWeather, Overstock, AliExpress, Call of Duty Mobile, Patreon ve Google Haberler gibi popüler uygulamaların iOS 14 ile birlikte panodan veri topladığı ortaya çıktı.

Yorumlar (0)