Amazon Prime geldi hoş geldi

TV 18.09.2020, 00:00 19.09.2020, 12:14
Amazon Prime geldi hoş geldi

Dizi Doktoru’nun streming savaşlarından sorumlu yazarı olarak bu hafta ülkemizde “resmi” olarak hizmet vermeye başlayan Amazon Prime’dan bahsedeceğim. Amazon servisinden vpn ya da yurt dışı ikamet göstererek falan yararlananlar zaten vardı ama artık yasal olarak ülkemizde aktif. Yasal olarak aktif olmasının ve kullanıcı olmanızın bazı avantajları var. Öncelikle Amazon Prime aboneliğiniz ile sadece dizi ve film izlemekle kalmıyorsunuz. Amazon’dan yapacağınız alışverişlerin bazılarında ücretsiz ve normalden hızlı kargo, indirim ya da bazı ürünler için ön sipariş gibi avantajlarınız olacak.

Bilindiği üzere Amazon denen dev, yola bir alışveriş hatta kitap satış sitesi olarak çıktı fakat şimdi sektöre yön veren dev bir oluşum. Dolayısıyla da verdikleri hizmetler de birden fazla.

Ama hatları ile göz atmak gerekirse:

PRIME VIDEO: Birbirinden şahaneli diziler,filmler yani Netflix’in Amazonlusu. Detaylar geliyor…

PRIME GAMING: Oyuncular için Apex Legends, LOL gibibir çok popüler oyunda hediye ganimetler ve twitch yayıncılarına ücretsiz abone olma şansı.

PRIME’A ÖZEL ALIŞVERİŞ FIRSATLARI: Prime logolu ürünlerde extra indirim, bedava ve hızlı kargo, sadece prime’a özel kampanyalar gibi alışveriş fırsatları.

Şimdi gelelim bizi esas ilgilendiren meseleye, Prime Video’da neler izleyebiliriz?

Şahsım adına en önemli yapım henüz çekim aşamasında olan Yüzüklerin Efendisi dizisi. İnanılmaz bir prodüksiyon ve yayın tarihinin en pahalı prodüksiyonu. Bunun yanı sıra yine Amazon yapımı olan şaheser çizgi roman uyarlaması The Boys, Gözü pek CIA Analisti Jack Ryan -Krasinski‘nin performansı muhteşem-, hala izlemediyseniz arıza doktorumuz Gregory House -ki kendisinin yerli versiyonu Hekimoğlu diye bir garabet olarak ekranlarda arz-ı endam ediyor- Seinfeld gibi bir efsane. Yani geçtiğimiz yıllarda ekranları şenlendirmiş efsaneler ile yeni nesil dizilerin / filmlerin güzel bir birleşimi. Ayrıca tıpkı Netflix’deki gibi çocuklar içinde özel içeriklerin bulunduğu bir alan var.

Peki Amazon Prime’ın maaliyeti ne? İlk 30 gün ücretsiz, sonrasında ise ayda 7,99 TL ve içerikleri aynı anda iki farklı cihaza indirebiliyorsunuz.

Açıkçası genel kanı içeriğin henüz kısıtlı olduğu olarak dillendirilse de ben buna katılmıyorum. Orijinal yapım sayısı Netflix’in gerisinde olsa da sahip olunan eserler muhteşem. Married With Children, BattleStar Galactica, Prison Break, Monk, Homeland gibi efsaneler bunlardan sadece bir kaçı.

Gerçekten ayda 7,99 TL böyle bir hizmet için para değil. Keza ne kadar destek olursak tıpkı Netflix gibi yerli orjinal yapımlara eğileceklerini düşünüyorum.

Mutlu ve sağlıklı bir hafta dilerim.

Yorumlar (0)