Aşık Veysel vefatının 48'inci yılında TRT’de anılıyor

TV 19.03.2021, 09:08 19.03.2021, 12:18
Aşık Veysel vefatının 48'inci yılında TRT’de anılıyor

"Uzun ince bir yoldayım. Gidiyorum gündüz gece. Bilmiyorum ne haldeyim. Gidiyorum gündüz gece" dizeleriyle hafızalara kazınan halk ozanı Aşık Veysel, vefatının 48. yıl dönümünde TRT Müzik ve TRT Radyolarında yayınlanacak özel içeriklerle anılıyor.

“Aşık Veysel’in Anısına” programı TRT Müzik’te

Hayatın tüm talihsizliklerini çocuk yaşından itibaren yaşamaya başlayan bir ozanın, Sivas’ın Şarkışla ilçesi Sivrialan köyünden dünyaya yayılan ağıtının hikayesi ekranlara taşınacak.

TRT Müzik tarafından halk ozanının anısına hazırlanan programda, Aşık Veysel’in eserleri ve kendi sesinden hayat hikayesi 21 Mart Pazar saat 14.30’da ekranlara gelecek.

Büyük ozanın türküleri TRT Radyolarında

Aşık Veysel’in vefatının yıl dönümünde TRT Radyolarında gün boyu özel içerikli programlara yer verilecek. Gürsoy Babaoğlu’nun hazırlayıp sunduğu “Mum Plaktan Anadolu Türküleri” programı 20 Mart Cumartesi saat 12.30’da TRT Türkü’de olacak.

21 Mart Pazar günü ise halk ozanının yaşamı, türkülere katkısı ve eserlerinin anlatılacağı program saat 08.00’de, Aşık Veysel tavrının yaşayan önde gelen temsilcilerinden olan İzmir Radyosu Türk Halk Müziği ses ve saz sanatçısı Cengiz Özkan’ın “Aşık Veysel Konseri” saat 20.00’de, Aşık Veysel’in kendi sesinden türkülere yer verileceği “Ustaların Sesinden” yayını ise saat 22.00’de TRT Türkü’den kulaklara misafir olacak.

TRT Radyo 1’de halkbilimci Sargun Ali Tont’un katılımıyla saat 23.20’de gerçekleştirilecek “Gecenin İçinden” programında ise Aşık Veysel anılacak. TRT bölgesel radyolarının tamamında ise 10.00-13.00 saatleri arasındaki yayınlarında Aşık Veysel’i anmak üzere halk ozanının eserlerine yer verilecek.

Yorumlar (0)