Disney üzerimize kürekle içerik attı!

TV 14.12.2020, 14:14 15.12.2020, 10:14
Disney üzerimize kürekle içerik attı!

Pandemi sebebi ile çevrimiçi yapılan Dısney Investor Day etkinliğinde tabiri caiz ise Disney üzerimize kürekle içerik attı. Önce dilerseniz Disney Investor Day neymiş onu bir anlatalım kısaca.

Adından da anlaşılacağı gibi Disney’in yatırımcılarına yani hisse sahiplerine şirket yapısı ile, kazançları, karları, projeleri ve gelecek dönemlere dair öngörülerle ilgili bilgilerin verildiği bir etkinlik. Tabi bizi sadece projelerle ilgili duyurular ilgilendiriyor ki onlar da gerçekten bomba. E hisse sahibiyseniz ve beni okuyorsanız tabii ki tanışmalıyız.

O halde son on yılın tartışmasız gişe şampiyonu Marvel cephesi ile başlayalım. Infinity Saga adı verilen ve okullarda, sinematik evren nasıl kurulur 101 adıyla da anılmakta olan 23 filmlik bu seri sinemayı geri dönülemeyecek şekilde değiştirdi. Tabi bundaki en büyük etken Marvel Stüdyoları başkanı yüce insan Kevin Feige. Kendileri yeni star wars filmini geliştirecek ve yüreğimizde Kathleen Kennedy’nin açtığı onmaz yaraları pamuklara sarıp iyileştirecek inşallah.

Peki, DCEU’yu daha doğamadan toprağa gömen Marvel’ın yeni projeleri ne?

Önce filmler:

Black Panther 2 için planlanan vizyon tarihi Temmuz 2022. Yönetmen yine Ryan Coogler. Filmle ilgili en çok merak edilen şey Chadwick Boseman’ın yerine kimin geçeceği idi. Kevin Fiege yaptığı açıklamada Boseman’ın yerine kimsenin geçmeyeceğini, filmin diğer karakterlere odaklanacağını söyledi. Herhangi bir resmi açıklama olmasa da filmin T’Challa’nın kardeşi Shuri çevresinde şekilleneceğini az çok tahmin ediyoruz.

3. Ant-Man filmi Ant-man and the Wasp: Quantumania adı ile geliştirilme aşamasında. Planlanan vizyon tarihi Mayıs 2022. Kadro yine aynı sanırım sadece Lang’in kızını oynayan aktrist değişmiş.

Doctor Strange and the Multiverse of Madness

İkinci Dr. Strange filminin şöyle bir özelliği var, birazdan bahsedeceğimiz tv dizisi Wandavision ve üçüncü Spider-Man filmi ile bağlantılı olacak. Ayrıca Supreme Sorcerer’ın Spider-Man üçüncü filminde de bir rolü var.

Ve ve ve sanırım yani büyük ihtimalle herhalde muhtemelen eli yüzü düzgün bir Fantastic Four filmi izleyeceğiz. Marvel Studios ve Feige Reyiz “Sizin ben yapacağınız işi …..” diyerek olaya el attı ve MCU’ya dahil olacak yeni F4 filmi yolda.

Guardians of the Galaxy 3 de James Gunn tarafından yönetilecek ve 2023 için planlanıyor.

Gelelim Marvel’ın TV projelerine:

Yazılarımda ve bölümlerimde can sıkacak kadar sıklıkla bahsettiğim gibi streaming servisleri eğlence dünyasının geleceği olacak. Disney de hem kendi kanalı amiral gemisi Disney+ ile hem de sahibi olduğu ya da ortaklığınını bulunduğu diğer kanallarla çok sağlam geliyor. Şimdi bu bazda Marvel ile ilgili projelere bir göz atalım.

Wandavision

Marvel Studios’un Disney+ kanalında yayınlanacak ilk işi. 15 Ocak’ta gösterime giriyor. 6 Blümden oluşacak bir mini dizi.

Falcon and the Winter Soldier

Martta gösterime girecek olan 6 bölümlük bir mini dizi bu da. Cap’in kalkanını Endgame’de Falcon’a devretmesinden sonra yeni Cap’in Winter Soldier ile yani Bucky Barnes ile yaşayacağı maceraları kah gülerek kah hüzünlenerek kah amuda kalkıp ceeee diyerek izleyeceğiz.

Loki

Yani şu laf Loki için cuk oturmaz da kim için oturur a dostlar; “Uzun zamandır yoktum demişler ki öldü, şimdi yazsınlar kral geri döndü” MCU’nın, mitolojinin, çizgi roman aleminin en fırlama karakteri geri döndü. İşin Aslı Facebook grubundaki kadın takipçilerimiz bir ara halaya falan durdu ama neden bilmiyorum. Tom Hiddlestone yüzünden olabilir mi acaba?

Mayıs 2021’de yayınlanacak dizi de 6 bölüm olacak. Ayrıca MCU’nun phase 4 yani 4. Bölüm içeriğine dahil durumda.

Hawkeye

Keskin gözlü kahraman Clint Barton yani Hawkeye da Disney+’da kendi tv şovuna sahip artık. 2021 Sonbaharı sonlarına doğru yayınlanacak oln dizi de Kate Bishop’ın da yer alacağı söyleniyor. 6 Ya da 8 bölüm olacak gibi kararsız bir söylem var. Hawkeye’ın ayrıca 22 bölümlük bir sezondan oluşan 1993 yapımı bir dizisi daha var ama, işte ama…

What If

Disney+’daki Marvel yapımları arasında beni en çok heyecanlandıran proje bu oldu, açık ara hem de. What If serileri; çigromanlarda watcherlar tarafından sunulan “peki ya şöyle değil de böyle olsaydı ne olurdu?” konulu, ana hikayeden bağımsız ve genelde tek bölümlük maceralar. Yapım animasyon fakat seslendirme ekibinde MCU’da rol alan aktör ve aktristlerin seslerini duyacağız. Mesela kadın kaptan amerika ya da Tchalla’nın Star Lord olması fikri ciddi hoşuma gitti ve sabırsızlıkla bekliyorum.

Henüz tarihleri açıklanmayana ama aklımızı uçuran projeler ise şunlar:

Moon Knight, She Hulk, Ms.Marvel (Cpt. Marvel değil), Iron heart (Evet Iron-Woman), Armour Wars -ki bu dizide de Iron-Man 2’de yer alan silah tüccarı Justin Hammer’ın da geri döneceği söyleniyor –

Bunlara ek olarak 2022 yılında bir Guardians of the Galaxy Holiday Special bölümü geliyor. Bir de Baş rolde Groot’un yer alacağı I Am Groot kısa filmler serisi.

Sırada Disney’in bizi hem üzüntülere gark ettiği hem sevinçten çıldırttığı Star Wars cephesi var. Yani Lucas Film

Bu cephede önce dizilerle başlıyoruz:

Ortalığı yıkıp geçen The Mandalorian’dan iki spin-off dizisi geliyor. Rangers of the New Republic ve Ahsoka. Rosairo Dawson Ahsoka olmamış, Ahsoka olarak doğmuş resmen.

Clone Wars animasyonu ile bağlantılı olan The Bad Batch yine Disney+’nın yeni Star Wars projelerinden ve 2021 yılında yayında olacak.

Andor ise Rogue One’da tanıştığımız Cassia Andor’un kendi dizisi ve baş rolda yine Diego Luna var. 2022’de Gösterimde.

The Acolyte ise High Republic çağında geçen ve Russian Doll’un yaratıcısı Lesyle Headland tarafından yürütülen bir başka dizi.

A Droid Story ise galaksinin en tanınan droidleri R2D2 ve C3PO’nun hikayelerine odaklanan bir animasyon serisi. And yes, thesee are the droids we looking for.

Anime severler dikkat. Star Wars Visions tam size göre. Şöyle bir açıklama mevcut "Star Wars: Visions dünyanın en iyi Japon anime yaratıcılarının merceğinden @StarWars galaksisini kutluyor. 2021'de @DisneyPlus'a geliyor."

Düşünsenize Love,Death and Robots kafasında Star Wars. Yani konu ve içerik değil de birbirinden bağımsız 10 bölümden oluşacak bir Star Wars Anime antolojisi. Sizi bilmem ama ben fena heyecan yaptım.

Solo’nun can dostu ve düşmanı Lando’nun da kendi dizisi yolda. Dear White People’ın yaratıcısı, yazarı ve yönetmeni Justin Simien tarafından gerçekleştirilecek proje henüz geliştirme safhasında.

Tabii ki en iyiyi en sona sakladım. Yıllardır ha filmi çekilecek ha dizisi yapılacak diye yolu gözlenen Obi Wan geliyor hem de ne gelme. Ewan McGregor’un Kenobi’yi canlandıracağı diziye Hayden Christensen de Lord Vader olarak dönüyor. Fakat umudum Vader’ın sadece anı ya da flashback sahnelerinde gözükmesi yoksa A New Hope’daki destansı kavuşmanın bir anlamı kalmaz.

Gelelim son 5 yıldır bizi kanser eden film cephesine, iyi haberlerimiz var.

Star Wars hayranlarına şu dünyada kimin hiç var olmamış olmasını dilerdiniz dense sanırım oy birliği ile Kathleen Kennedy ismini verirler. Türk hayranlara sorarsanız iki isim verir. Biri Kennedy, diğeri biraz daha uzun boylu.

Üzülmeyin işler yoluna giriyor. Kevin Feige’in varlığı proje bazında yani teoride dahi olsa varlığını hissettirmeye başladı. Bu kadar sevinmeme sebep olan proje ise DCEU’nun tek eli yüzü düzgün işi olan WonderWoman yönetmeni Patty Jenkins’in bir star wars filmi yönetecek olması. Hazır olun hem de Roque Squadron. 2023 Aralık’ta vizyonda. Star Wars alemine hakim olanların eller ayaklar titremeye başladı hissedebiliyorum.

Bombalar bitti mi, bitmediii. Geek bir bünye olan ve izleyicinin beğenisine hitap etme konusunda usta olan Taika Waititi de bir SW filmi yönetecek ama detayler henüz belli değil.

Güzel günler göreceğiz çocuklar, x-wingleri hyperspacelere süreceğiz.

Sırada Animasyon Cephesi var. Yani Disney Animation ve Pixar.

Önce Disney Animation

Raya and the Last Dragon 5 Mart 2021’de seçilmiş sinema salonları ile aynı anda Disney+’da gösterimde olacak.

Baymax, yani kainatın en şirin robotu -özür dilerim R2- yeni maceralarından oluşan televizyon serisi ile 2022 başlarında Disney+’da.

Zootopia Plus, Zootopia filmi baz alınarak yaratılan animasyon serisi de 2022 baharında Disney+’da.

Tiana ve Moana, The Princess and the Frog ve Moana animasyonlarında yer alan prenseslerimizin de artık kendi animasyon dizileri var. 2023 Yılında gösterimde olacaklar.

Pixar

Dug Days, Up filminde kalbimizi çalan Dug’ın kendi maceralarını konu alan bir animasyon dizisi. 2021 Sonbaharında yayında.

Pixar Popcorn, ikonik pixar karakterlerinin yer alacağı kısa hikayeler. Ocak ayında başlıyor.

Lightning McQueen ve Mater’in baş rolda oalcağı yeni Cars kısa animasyonları. 2022 Sonbaharında.

Pixar’ın ilk uzun soluklu animasyon dizisi olacak olan Win or Lose. Bir ortaokul softball takımının hikayesi.

Gelelim Pixar filmlerine

Luca, italya’da geçecek Luca adından bir italyan çocuğun hikayesini anlatacak bir yapım. 2021 Haziran vizyon tarihi.

Lightyear da bombalardan biri. Toy Story’nin ikonik karakteri Buzz Lightyear’ın köken hikayesi ve Buzz’ı seslendiren isim Chris Evans.

Turning Red ise inanılmaz makara bir konuya sahip. Heyecanlanınca dev bir kırmızı pandaya dönüşen 13 yaşında bir kızın maceraları. Henüz geliştirme aşamasında.

Disney’in diğer oluşumlarından da bazı projeler aktaralım:

Fargo ve Legion gibi iki önemli dizinin yürütücüsü Noah Hawley, FX ve Hulu’da yayınlanmak üzere bir Alien dizisi üzerinde çalışıyor. Evet Alien, evet tarafından. Yayın tarihi henüz belli değil.

Chris Hemsworth’un National Geographis için uer aldığı, insan vücudunun sınırlarını keşfedeceği Limitless.

Will Smith de yine The Rock gibi Welcome to Earth ile mavi gezegenimizi bize anlatmaya devam edecek.

Ayrıca baş rolünde Simon Pegg’in rol alacağı ve Buck karakterini merkez alan bir Ice Age spin-off’u da duyurulanlar arasında ve vizyon tarihi 2022.

Evet duyurulan başlıca bombalar bunlar. Sunumun taamına erişmek isterseniz linkteki pdf’i inceleyebilirsiniz. https://drive.google.com/file/d/1WkJcOKZ4uGEOO3worfh6Sq7diGVETzLD/view

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dilerim.

Yorumlar (0)