“Güzel ve Doğru Türkçe Kullanımı” ödül töreni TRT 2’de

TV 26.01.2022, 14:46
“Güzel ve Doğru Türkçe Kullanımı” ödül töreni TRT 2’de

Görsel ve işitsel medya alanında Türkçenin doğru, güzel ve anlaşılır kullanımını teşvik etmek amacıyla düzenlenen “Güzel ve Doğru Türkçe Kullanımı Ödülleri” sahiplerini buluyor. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilecek ödül töreni, 27 Ocak Perşembe saat 19.00’da TRT 2’den canlı yayınla ekranlara gelecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan “Dünya Dili Türkçe” seferberliğinden sonra Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ile Türk Dil Kurumu’nun birlikte ilan ettiği “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” kapsamında düzenlenen “Güzel ve Doğru Türkçe Kullanımı Ödülleri” sahiplerini buluyor. Yayıncılık alanında çeşitli kategorilerde verilecek ödüller ise 27 Ocak Perşembe günü yapılacak törenle kazananlara takdim edilecek.

Ödülleri Cumhurbaşkanı Erdoğan takdim edecek

Yarışmaya katılmak için yayıncılardan gelen yapım önerileri Türkçe konusunda Türkiye'nin önde gelen uzman isimlerin yer aldığı seçici kurul tarafından incelendi. Türkçeyi güzel ve doğru kullanan yapımlar belirlenerek, ödülleri alacak yapımlar seçici kurul tarafından kararlaştırıldı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilecek törende, ödüle layık görülen yapım ve kanallar ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alacak.

“Güzel ve Doğru Türkçe Kullanımı” ödül töreni, 27 Ocak Perşembe saat 19.00’da TRT 2’den canlı olarak yayınlanacak.

Yorumlar (0)