Haziranda söylemiştik bunları...

TV 11.10.2020, 10:10 12.10.2020, 10:26
Haziranda söylemiştik bunları...

İşler değişti. Televizyon ve dijital içerik yayın coğrafyası ve iklimi eş zamanlı tarihi bir eşikte. Televizyon için toplam reyting belli. Onu da psikolojik derinliği olan işler toparlıyor. İsim vermeyelim ama A sınıfı tabir edilen “pahalı” oyuncuların yer aldığı diziler reyting almıyor, bir bir kaldırılıyor yayından. Sebebi hikayeler sakat, karakterler karton. Formül ve ezber bozuldu.

Masumlar Apartmanı, Kırmızı Oda izleniyor. Oyunculuklar iyi, samimiyet ve gerçeklik izleyiciye geçiyor. Yıldız isim tabir ettiğimiz bazı oyuncu ve kreatiflerin işlerinin ise adını bile bilmiyor izleyici. O zaman yapımcılar da kendini değiştirmeli. Haziran’dan beri yazıyoruz “yeni nesil yapımcılar” ayakta kalabilir diye. Söylediklerimiz bir bir gerçekleşiyor.

Aman dikkat

Tabii ayakta kalmak için para lazım. Bazı ana akım televizyonlara iş yapan yapımcıların Allah yardımcısı olsun. Bildiklerimizi duyduklarımızla birleştirince çok yakın zamanda sıkıntılar yaşanacağını tahmin edebiliriz. Yapımcılar dikkat etsinler, içerdeki alacakları için söz yerine önlem alsınlar. Tabii alacak bir önlem kaldıysa...

Dijital taraf...

Dijital tarafta daha önce de yazdığım gibi ben global olmayan bir platformun “tek başına” ticari bir işletme olarak nasıl yaşayacağını öngörmekte zorlanıyorum. Ama konu Exxen, yani Acun olunca merakla ben de bekliyorum.

Amazon Prime Video, aylık 1 USD gibi inanılmaz rekabetçi bir fiyatlama ile pazara girdi. Girdi de geliştirmesi gereken çok fazla detay var. En göze çarpan dublaj sorunu. İçerik derseniz rekabetçi olduğunu söyleyemem. Ama bunu kısmen de olsa Netflix’i de dahil ederek tüm dijital platformlar için söyleyebiliriz. İçerik seçimi ve alımında öğrenme süreçleri devam diyor.

Yeni coğrafya ve yeni iklim.

Yeni nesil yapımcı ve yayıncılar.

İçerik “gerçek” kral.

Özeti bu.

Dipnot: Yeni TV yarışma programlarına hasret kaldık. Aynı şeyler izlemekten çok sıkıldık. TV yöneticilerine duyurulur.

Yorumlar (0)