Kazakistan filmi Derin Kuyu bu akşam TRT 2'de

TV 01.03.2021, 17:40
Kazakistan filmi Derin Kuyu bu akşam TRT 2'de

Yönetmenliğini ve senaristliğini Zhanabek Zhetiruov‘un yaptığı 2018 yapımı Kazakistan filmi Derin Kuyu bu akşam saat 21.00'de TRT 2'de olacak. 

Filmde zengin olmak için doğanın dengesini bozduğundan habersiz yaptıkları anlatılıyor. 1 saat 30 dakikadan oluşan film 2017 yılında çekimleri tamamlandı 2018 yılında dünya prömiyerini Fajr International Film Festival'i ile yaptı.

Filmde, Kazıcı Ensep, yaptığı işin karşılığını artırmaya ve zengin olmaya karar verir. Gurur ve kibir ruhunu ele geçirir ve emirleri yalnızca zengin ve asil müşterilerden almaktadır. Bu sırada ailesiyle birlikte Khorezm’den taşınan Karakalpak köylerinde görünür.

Karakalpak, küçük bir miktar para karşılığında bozkırdaki en derin kuyuyu kazar ve sonuç olarak, ünü bozkır boyunca yayıldı ve tüm müşteriler yavaş yavaş Ensep’ten ona geçmektedir. Ensep her zaman Karakalpak’tan daha derin bir kuyu kazmak ve adını bir kez daha yüceltmek için bir fırsat arar. Ana fikir, doğanın izinsiz olanın çizgisini aşması durumunda genellikle bir insandan intikam aldığını gösteriyor. Bir kişinin yeteneğinin bir sınırı vardır ve çizginin ötesine ya da aşağısına geçerse onarılamaz bir şey olabileceğini hissetmelidir.

Yorumlar (0)