Medya İK döngüsü

TV 09.08.2020, 11:21 10.08.2020, 13:08
Medya İK döngüsü

Medyada döngü son 30 yıldır aynı. Ayrılıklar hep olur. Nedenler değişse de genellikle finansal problemler öne çıkar, ya da patron değişir. Patronaj, yönetimin kariyer ve grafiğinden bağımsız farklı insanlarla çalışmayı tercih edebilir. Patron, kanal zarar etmesin de ne olursa olsun mantığı ile entelektüel ya da profesyonel sermayesinin niteliğini çok da umursamayabilir. Bu tür dönemlerde küsen küstüğü ile kalır, küsmek isteyip de küsemeyen de mutsuzluğuyla kalır. Zaman zor, geçim sıkıntısı büyük.

Ama…

Daha önce o koltuklarda hiç oturmamış, daha doğrusu o “makamların tedrisatından geçmemiş” sayıca az da olsa bazı yönetici arkadaşların sektörün diğer bileşenleri ile kurdukları iletişimdeki sakatlıklar da hem televizyona (ya da gazeteye), hem de patrona sonraki dönemler için miras kalır. Bunu da unutmamak lazım. Zira her yerde telaffuz ediyoruz: İçerik kral, bu durumda iyi içerik üreticisi de pırlanta. Mecra sıkıntısı da olmadığına göre…

Yoksa giden gider, gelen gelir. Ziya Paşa’nın dediği gibi:

“Âyinesi iştir kişinin lâfa bakılmaz. Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde” (İnsanın aynası işidir, lâfa bakılmaz; bir kişinin aklının seviyesi, yaptığı işte görünür.)

Asıl olan iştir. Bizimki var olanın tespiti…

Bu dönemde sinema

Bir sürü sinema filmi haberi duyuyorum, biliyorum. Bu dönemde film çekenleri; durmamak için, hayatı stoplamamak, çalışmak için çaba gösteren tüm sinemacıları takdir ediyorum. O kadar insana iş ve ekmek sağlıyorlar. Daha gösterime gireceği bile belli olmayan eserler için heyecan duyup emek ve para harcıyorlar.

İŞLERİNE, MESLEKLERİNE YATIRIM YAPIYORLAR.

Sinemacıları ayakta alkışlıyorum. Televizyon kanallarına da örnek olmasını diliyorum.

Pazar günü tavsiyeleri

Malum bugün pazar. Anlaşıldığı üzere yeni pandemi yasakları da kapıda. O halde buyrun size içerik tavsiyeleri:

1-Oscuro Deseo / Dark Desire (Dizi, Neflix, Meksika Yapımı)

2-Masallardan Geriye Kalan* (Sinema Filmi, Netflix, Türk Yapımı)

3-Şeytan İşi (Program, TLC)

*Sinemalarda yeterli ilgiyi bulamamış bir Uğur Yağcıoğlu filmi. Şiddetle tavsiye ederim.

Yorumlar (0)