Bee Gees’in yaşayan tek üyesi Barry Gibb’den İZEV’e destek

YAŞAM 02.12.2020, 14:50 02.12.2020, 16:34
Bee Gees’in yaşayan tek üyesi Barry Gibb’den İZEV’e destek

İstanbul Zihinsel Engelliler İçin Eğitim ve Dayanışma Vakfı (İZEV), 2 yıl önce toplumda engelli bireylere yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla Another Brick In The Wall’un Türkçe versiyonunu hazırlamıştı. ‘Yaşam Hakkı-Duvar’ şarkısını Selda Bağcan, Kubat, Koray Avcı ve Funda Arar seslendirmişti. Vakfa destek bu kez, dünyaca ünlü grup Bee Gees’in yaşayan tek üyesi Barry Gibb’den geldi.

30 farklı özel gereksinimli birey yine bir efsane şarkı olan ‘Stayin Alive’ı, İZEV aracılığıyla Türkiye’deki özel gereksinimli bireylere hediye edilmesini sağladı. Mottosu Eksik yaprağı sen tamamla olarak belirlenen projeyle, ‘Yanımda ol, benimle ol’ denilecek. İZEV’in desteklediği down sendromlu ve zihinsel özel gereksinimi bulunan bireyler Bee Gees grubunun desteğiyle gerçekleştirdikleri bu çalışmayı,  3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde duyurarak. ‘Yanımda ol, Benimle ol’’ şarkısıyla ocak ayı itibariyle hedef milyonlara ulaşmak.

6 dilde alt yazılı olarak yayınlanacak ‘Yanımda ol, benimle ol’un sözleri Hakan Kural, düzenlemesi Selim Çaldıran tarafından yapıldı. Çekimler ise İstanbul’un tarihi mekanlarında gerçekleştirildi. 4 özel gereksinimli gencin İZEV tarafından sır gibi saklanan sürpriz soliste eşlik ettiği video klipte, toplumun her segmentini temsil eden sevilen simalar destek için Bee Gees üçlüsünü canlandıracak.  Klibe, doktor Yavuz Dizdar, haber programcısı Özlem Gürses, milli voleybolcu Eda Erdem, oyuncu Pınar Altuğ, iş insanı Murat Tarman, sanatçı Koray Avcı, milli sporcu Birol Topuz, sosyal medya içerik üreticileri Larissa ve Burak Gacamer eşlik edecek.

Yorumlar (0)