Türkiye'nin en çok izlenen dijital TV platformu BluTV

GÜNDEM

Aralarında Netflix, BluTV, Prime Video, Disney+, Exxen ve PhuTV platformlarının bulunduğu dijital TV'ler hakkında yapılan istatistik yayınlandı. Buna göre en çok takip edilen platformları değerlendire JustWatch firmasının 2022 sonu verileri açıklandı..

BluTV, dünya devi Netflix'e göre %10'luk bir farkla Türkiye pazarında liderliğini sürdürüyor. Disney+ ilk yılında üçüncü çeyreğe göre %2 artışla büyümeye devam etti. Prime Video da geçen çeyreğe göre büyüme göstererek Netflix ile arasındaki marjı %9'a düşürdü.

2022'de pazar payı gelişimi

Yeni gelen Disney+, Türkiye pazarında yükselen bir yıldız ve Haziran ayında lansmanından bu yana yılı pazarın %10'unu kazanarak kapatıyor. Prime Video, Ocak ayından bu yana %3 artışla 2022'de pazar payı kazanan diğer tek büyük oyuncu oldu. Bu kazanımların blutv, Netflix ve Mubi üzerinde net bir etkisi oldu; her biri sırasıyla -%2, -%1 ve -%5 kaybetti.

JustWatch, 120 ülkede 25 milyon kullanıcısı olan en büyük uluslararası akış rehberidir ve yasal olarak nerede film, TV şovu ve spor izleyebileceğinizi bulmanızı kolaylaştırır.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.