2020-04-23 13:38:09

Sayım Çınar'dan kitap tavsiyeleri

Sayım Çınar

23 Nisan 2020, 13:38

Aleksandra Mizielinska, Daniel Mizielinski'den Atlas: Kıtalar-Denizler-Kültürler Arası Yolculuk Rehberi çünkü yalnızca coğrafi bilgiler değil ülkelerin karakteristik özellikleri de bu kitapta. Her yaştan okura hitap eden, göz alıcı bir çalışma, evde keyifle vakit geçirmek isteyenler için birebir.

Bertnard Russell'dan Mutlu Olma Sanatı çünkü iyi bir yaşam sürmek isteyenlere sunulan bir reçete iddiasında bu kitap. Kişisel gelişim kitaplarının vermeyi vaat ettiği ama veremediği mutluluk sırlarını açıkladığı ifade ediliyor. Russell'a göre mutluluk birtakım insanların bizim elimizden alabileceği temel insan haklarından biri değildir. Kişi mutluluğa başkalarını suçlayarak değil, belirlediği hedeflere erişmek için mücadele ederek ve bu mücadele sırasında eğlenerek ulaşır. Popüler felsefe kitaplarına meraklı okurlar için iyi bir okuma.

Hector Garcia ve Francesc Miralles'ten İkigai çünkü Japon mutlu olma ve dinginlik sanatını anlamak için bir el kitabı bu. Japonlar herkesin bir ikigaisi olduğuna inanır, her sabah yataktan kalkmaları için bir sebepleri vardır. İlham verici ve rahatlatıcı bu kitap sizlere kendi ikigainizi keşfetmeniz için gerekli tüm bilgileri veriyor.

Nazlı Eray'dan Aydaki Adam Tanpınar çünkü boğaz erguvanlarının altında yürürken aşk hayalleri kuran, Beyoğlu’nda Narmanlı Yurdu’nda eski bir hapishaneden bozma rutubetli bir odada en güzel eserlerini yazan, güzel kadınlara hayran, parasız, bir türlü iki yakası bir araya gelmeyen, tozlu pabuçlu “Kırtıpil Hamdi.” Çevresindeki “sükût suikastı”nın kurbanı, kumar masalarında şans arayan, borç para istediği için artık dost toplantılarına çağrılmayan, kadife uçlu kirpikli muhteşem yazarını, modern edebiyatın bir diğer müthiş yazarı anlatıyor.

Yonca Eldener’in kaleme aldığı Göbekli Tepe Muhafızı çünkü Göbeklitepe’ye dair bilinirliğin her geçen gün arttığını gözlemliyoruz. Göbekli Tepe'yi merkeze alan, macera dozu yüksek bir kitabı okumak keyifli olacak.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.