2024-02-17 13:19:57

Stanislavski değil skolyoz!

Zeynep Sağlam Özden

17 Şubat 2024, 13:19

Dün akşam Viyana Türk Tiyatro Festivalı kapsamında ilk kez Doğu Demirkol’u sahnede izledim. Bu vesileyle yaşadığımız şehre getirdiği oyunlar, söyleşiler ve konserler için bu festivalın mimarı Kunstoffensive Wien oluşumuna, Nazmi Ateş’e teşekkür ediyorum. 

DEMİRKOL ÖNEMLİ BİR KOMEDYEN

Doğu Demirkol, 500 kişilik sahneyi dolduran seyircisinin karşısında 2 saat performans sergiledi. Kendisini 'Ölümlü Dünya' filminde çok beğenmiştim. Devam filmini henüz izleyemesemde Doğu Demirkol önemli bir komedyen. Tek kişilik gösteri yapmak ise zor zanaat. Özellikle Nuri Bilge Ceylan’ın oyuncusu olmayı anlattığı, Ahlat Ağacı çekimleri esnasında yaşadıkları çok eğlenceli ve akıcıydı. Gösterisinin en güldüğüm esprisi Stanislavski değil, skolyoz şakasıydı.

İÇ ANADOLU İNSANIYIM VURGUSU VAR

Zaman zaman bazı kelimeleri anlamakta güçtük çektiğimi de söylemem gerek. Anlatım dili; sade, esleri; yerinde ama bu 'İç Anadolu insanıyım' vurgusu anlaşılırlığın önüne geçebiliyor. Biraz yoksul edebiyatı yapıyor, biraz sektörle alay ediyor. Kendinden, ailesinden ve bugüne gelmesinden kesitlerle bahsediyor. İlk gösterilerini, Açık Mikrofon, BKM ve Güldür Güldür serüvenini abartısız, kendini beğenmeden, seyircisine saygısını göstererek açık yüreklilikle ve içtenlikle anlatıyor. 

Ezcümle; yetenekli bir oyuncu olduğunu bildiğim Doğu Demirkol, komedyen olarak da belli bir noktaya geldiğini ispat etmiş. İyi ki izledim. Alkışı bol olsun.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.