2. Dünya Savaşı Belgesel Serisi DocuBox'ta

BELGESEL 19.11.2020, 11:34 19.11.2020, 14:02
2. Dünya Savaşı Belgesel Serisi DocuBox'ta

Belgesel kanalı DocuBox HD, ilginç yapımlarıyla muhteşem keşiflerin kapısını açıyor. DocuBox HD ekranlarında, kasım ayında 2. Dünya Savaşı Belgesel Serisi’nde, cephelerden insan öyküleri yer alıyor. 

Merhamet Kartalları: Normandiya Çıkarması Sırasında Uçakla Gelen İki Doktor (Eagles of Mercy: The Compelling Story of Two Airborne Medics & Their Heroic Acts During D-Day)
21 Kasım Cumartesi, Saat 18:00

Cumartesi akşamüstü, ABD 101. Hava İndirme Tümeni’nden iki doktorun, ortak düşmanları ölüme karşı verdikleri savaşı izleyeceğiz. Normandiya çıkarmasında ilk günün ilk saatlerinden itibaren 12. yüzyıldan kalma bir kiliseyi sahra hastanesine dönüştüren Robert Wright ve Kenneth Moore, düşman veya dost ayırt etmeksizin herkese müdahalede bulundular. Etraflarında tüm öfkesi ile acımasız bir savaş büyürken, Amerikan ve Alman kuvvetleri arasında birkaç defa el değiştiren Angoville-au-Plain köyünde, sivillerin yanı sıra üniforma ayırt etmeden yaralı askerlere yardım eden iki doktor, insani bir öyküye imza attılar.

Havada ve Ötesi: Savaşta İşgal Altındaki Avrupa'dan Kaçan B-17 Pilotlarının İnanılmaz Hikayesi (Above and Beyond: The Incredible Escape of Jewish-American B-17 Pilots from Nazi-Occupied Europe in WWII)

22 Kasım Pazar, Saat 17:00

Pazar akşamüstü, B-17 pilotu Bruce Sundlun’un İkinci Dünya Savaşı’nda Nazi işgalindeki Avrupa’dan müthiş kaçış öyküsü ekranlara gelecek. Denizaşırı aktif görevi Haziran 1943’de başlayan, Bruce Sundlun’un görev yaptığı uçak “Kahrolası Yanki”, Avrupa’daki 13’üncü görevinde, 1 Aralık 1943’de bir uçak savar ateşiyle aldığı hasarın ardından bir Alman uçağının ateşiyle düşürüldü. Mürettebattan beş kişi ölmüş, diğer dördü ise Almanlara esir düşmüştü. Havada ve Ötesi, Bruce Sundlun’un İkinci Dünya Savaşı’nda işgal altındaki Avrupa’dan muhteşem kaçışını konu alıyor.

Babama Verdiğim Söz: Faciadan Kurtulmuş Birinin Çocuğu (A Promise to my Father: One Survivor's Journey Through the Holocaust)

26 Kasım Perşembe, Saat 19:00

Perşembe akşamüstü, faciadan sağ kurtulan Arbeiter’in hikayesine tanık oluyoruz. Alman ordusu ilerlerken 1939’da Polonya’da Plock’daki eski evinin bodrumuna gömdüğü eşyalarına son bir defa bakmak isteyen “Izzy” nin öyküsü, bizleri anne ve babasıyla birlikte küçük kardeşinin de öldürüldüğü Treblinka ölüm kampına ve ayrıca Auschwitz-Birkenau’ya da götürüyor. Burada babasının “Izzy”e hayatta kalmasını söylediği son sözleriyle cesaret bulan Izzy, büyük bir riske girerek hayatta kalması için ona yardım edenlere tekrar kavuşuyor. Belgeselde ayrıca eski bir Alman askeri ile yapılan biraz gerilimli ve planda olmayan bir buluşma da sürpriz şekilde karşımıza çıkıyor.

Yorumlar (0)