Altın Portakal’ın En İyi Belgeseli İstanbul'da!

BELGESEL 12.10.2020, 09:51 12.10.2020, 13:39
Altın Portakal’ın En İyi Belgeseli İstanbul'da!

Yönetmen ve sanatçı Deniz Tortum’un önceki gün 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Belgesel seçilen son filmi “Maddenin Halleri”, İstanbul’da ilk kez 14 Ekim Çarşamba günü 39. İstanbul Film Festivali’nde gösterilecek. Festivalin Ulusal Belgesel Film Yarışması kapsamında sinemada ve çevrimiçi gösterimlerle seyirciyle buluşacak olan film, 17 Ekim’de de Engelsiz Filmler Festivali’nin Engelsiz Yarışması’nda jüri karşısına çıkacak.

Yapımcılığını Anna Maria Aslanoğlu, Öykü Canlı ve Aslı Erdem’in, ortak yapımcılığını Fırat Sezgin’in üstlendiği “Maddenin Halleri”, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni evi bellemiş doktor, hemşire ve tüm sağlık çalışanlarının gündelik hayatlarını takip ediyor ve bitmek bilmeyen koridorlarda, doktor odalarında ve ameliyathanelerde dolanarak hastanede akan yaşamı anlamaya çalışıyor.

Yönetmen ve sanatçı Deniz Tortum’un Türkiye galasını yaptığı ve önceki gün sona eren 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Belgesel Film Yarışması’ndan En İyi Belgesel Film Ödülü ile dönen son çalışması “Maddenin Halleri”, İstanbul’da ilk kez 39. İstanbul Film Festivali’nde seyirciyle buluşuyor. Festivalin Ulusal Belgesel Yarışması’nda yarışacak olan film, 14 Ekim’de Cinemaximum City’s, 15 Ekim’de ise Kadıköy sinemalarında gösterilecek ve 18 Ekim Pazar günü de çevrimiçi gösterimde izlenebilecek.

“Maddenin Halleri” ayrıca, 17 Ekim’de Engelsiz Filmler Festivali’nin Engelsiz Yarışma’sında jüri karşısına çıkacak, 23 Ekim’de de New York’ta düzenlenen Imagine Science Film Festivali’nde A.B.D. prömiyerini yapacak.

Yorumlar (0)