Cüneyt Özdemir'den Hamas belgeseli

BELGESEL 22.02.2024, 15:19
Cüneyt Özdemir'den Hamas belgeseli

Cüneyt Özdemir’in GAİN için hazırladığı belgesellere bir yenisi daha eklendi. “Hamas: Ortadoğu’nun Yeni Aktörü” belgeseli şimdi ve sadece GAİN’de… 

elgeselleriyle GAİN izleyicisiyle buluşan gazeteci Cüneyt Özdemir, bu kez Hamas’ı masaya yatırıyor. Özdemir “Hamas: Ortadoğu’nun Yeni Aktörü” adlı belgeselinde, Hamas-İsrail Savaşı çerçevesinde bölgenin dünü ve bugününü inceliyor.

Özdemir’in belgeselinde arşiv görüntülerinin yanı sıra uzmanlarla yapılmış röportajlar da yer alıyor. Hamas’ın Siyasi ve Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Basem Naim, Mossad’ın Yurtdışı Gizli Operasyonların Koordinatörü (1988-2000) Mishka Ben-David, akademisyenler Ufuk Uras ve Soli Özel, yazarlar Pelin Batu ve Faik Bulut, araştırmacı-yazar Said Elhaj ve tarihçi Taha Kılınç, 1900’lü yılların başından bu yana coğrafyanın siyasi atmosferini, Arap-İsrail Savaşları’nı ve 7 Ekim 2023’e uzanan süreci yorumluyor. 

“7 Ekim 2023, Ortadoğu’da yeni bir sayfanın açıldığı gün olarak akıllarda kalacak. O sabah Hamas dünyaya bambaşka bir yüzünü gösterdi, tel örgüler karadan ve havadan aşıldı. Füzeler Gazze’nin altındaki tünellerden çıkarıldı ve bir daha hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı o savaş başladı. Bütün dünyanın gözü o saldırıyı başlatan Hamas’a döndü” diyen Özdemir, belgeselinde Hamas’ın kuruluş hikâyesini, Filistin davasındaki rolünü ve bu saldırının arka planında yatanları mercek altına alıyor. 

“ORTADOĞU'NUN GELECEĞİNİ O ÇOCUKLAR BELİRLEYECEK”

7 Ekim’den sonra büyük bir kısmı yerle bir olan Gazze’den yüz binlerce çocuk sürgün hayatına başladı. Özdemir “Sadece Gazze’nin değil, Ortadoğu’nun geleceğini o çocuklar ve o çocukların tercihleri belirleyecek. Hamas’ın geleceğini ise bu yeni kurulan Ortadoğu haritasında hep beraber, canlı olarak izlemeye devam edeceğiz” diyor.

Cüneyt Özdemir’in hazırladığı “Hamas: Ortadoğu’nun Yeni Aktörü” belgeseli şimdi ve sadece GAİN’de…

Yorumlar (0)