DocuBox HD ekranlarında muhteşem belgeseller

BELGESEL 14.09.2020, 16:33
DocuBox HD ekranlarında muhteşem belgeseller

Uluslararası medya kuruluşu SPI International bünyesinde HD kalitesiyle izleme deneyimi sunan belgesel kanalı DocuBox HD, ilginç yapımlarıyla muhteşem keşiflerin kapısını açıyor. DocuBox HD Eylül ayını da muhteşem keşifler ve kaliteli yapımlarla renklendiriyor. DocuBox HD ekranlarında bizleri dünyamızın farklı noktalarına götüren gezilerin rotaları Mısır piramitlerinden kızıl gezegen Mars’a, Roma İmparatorluğu döneminden uzay çağına uzanıyor.

Mars Yarışı (Race to Mars) Bölüm 1 – 13 Eylül Pazar, Saat 21:00

İlk bölümü Pazar gecesi DocuBox HD ekranlarına gelecek ve uzay ajanslarında ve laboratuvarlarında yapılan uluslararası, güncel çalışmaların bir ürünü olan belgesel, heyecan verici en küçük detayı bile atlamayarak, izleyicileri harika bir seyahate çıkarıyor ve Mars’a gidişi anlatıyor. 2030 yılında Kızıl Gezegene ulaşmakla sonlanacak Mars Yarışı’nda start, DocuBox HD ekranlarında veriliyor.

Uzay Yolu (Trajectory) Bölüm 1 – 14 Eylül Pazartesi, Saat 20:00

Pazartesi gecesi DocuBox HD ekranlarında, dış gezegenlere uzanan uzay yarışının yakın tarihinde bir gezintiye çıkacağız. Bugün dünyamız, uydulardan oluşan bir bulutla kaplı, ancak uzay keşfinin ilk yıllarında kırılan pek çok rekor hala aşılmış değil. Ay yüzeyinde yürüyen son insanın üzerinden 40 yıl geçti ve yeniden kullanılabilir uzay mekikleri tarihe karıştı bile. Uzay yolu, soğuk savaş rekabeti ve uzay keşfinin hız kazanmasından Hubble teleskopunun son bakım görevinin hazırlıklarına, kuyruklu yıldızların peşinde kalkış ve buluşmaya giden zor yolculuktan dünya yörüngesinde oluşan uzay molozlarının kontrolü çabalarına sonsuzluk keşfinin dönüm noktalarının yanı sıra en son bilimsel ve ticari gelişmeleri anlatıyor.

Khufu'nun Gizemi (Khufu Revealed) – 15 Eylül Salı, Saat 21:00

Salı gecesi bizleri DocuBox HD ekranlarında bekleyen belgesel, tüm Firavun yapıları arasında en uzun, en büyük ve en gizemlisini, Büyük Khufu Piramidi’ni konu alıyor. 45 yüzyıl sonra bile devam eden, piramidin aslında nasıl inşa edildiği gizemine, Fransız mimar Jean-Pierre Houdin eşliğinde yanıt bulmaya çalışıyoruz. Houdin Piramiti sanki baştan inşa edilecekmiş gibi incelerken son teknolojilerin yardımıyla şimdilerde devrim niteliğinde olabilecek bir çözüm de sunuyor. Peki modern teknoloji, Houdin’in Piramidin gizemini çözmesini sağlayabilecek mi?

Iguazu Şelalesi (Iguazu Falls) - 16 Eylül Çarşamba, Saat 21:00

Çarşamba gecesi DocuBox HD ekranlarında, Paraguay, Brezilya ve Arjantin olmak üzere üç ülkeye sınırı olan ve dünyanın en nefes kesici şelalesi olarak bilinen Iguazu Şelalesi’ne yolculuk edeceğiz. Burada yer alan Iguazu Milli Parkı, yeni dünyanın yeni yedi harikasından biri sayılıyor. Ancak yılda yaklaşık bir milyon ziyaretçi çeken bu doğa harikası, büyük bir ekolojik zorluk ile karşı karşıya. Modernleşme kurbanı Guarani Yerlileri, topraklarını otel gruplarına satmak zorunda kaldılar. Günümüzde artık balıkçılıkla veya avlanarak değil, turistler için el sanatları yaparak kıt kanaat geçiniyorlar.

Son Romalılar (The Last Romans) – 18 Eylül Cuma, Saat 20:00

5. yüzyılın başında Roma İmparatorluğu batıda can çekişirken, doğuda Greko-Roman medeniyeti ayaktaydı. Konstantinapol’ü (İstanbul) çevreleyen şehirler filizlenmeye devam ediyordu ve yedinci yüzyılın sonunda Bizans dönemi başlayana dek nispeten istikrarlı bir dönem yaşandı. Anadolu’da Pisidia (Antalya yakınları) bölgesinde bir şehir, “Geç Antik Çağ” olarak bilinen tarihin bu anının öyküsünü anlatıyor. Yüzyıllar boyunca dokunulmamış uykudaki Sagalassos (Ağlasun – Burdur) şehri, Belçikalı bir arkeolog olan Marc Waelkens’i Beyaz Atlı Prens’i olarak bekliyor. Son Romalılar, Roma Barışı ve Orta Çağ’ın ilk krallıkları arasındaki bu tarih girdabında insanların nasıl yaşadığını araştırıyorlar.

Kayıp Firavunların Hazineleri (Treasures of the Lost Pharaohs) – 19 Eylül Cumartesi, Saat 21:00

Cumartesi akşamı DocuBox HD ekranlarında, gizemli Firavunların kayıp hazinelerinin peşinde bir yolculuğa çıkıp, Mısır tarihinin üç kesitini, Firavun medeniyetinin altın çağı olan Eski Krallık, Balat'ın bulunduğu Eski Mısır'ın sonu ve Arap Müslümanların Mısır'a gelişiyle Kahire şehrinin mevcut sınırları ile kurulmasını keşfedeceğiz.

DocuBox HD yayınlarına, seçkin TV platformları TV+ Kanal 97, KabloTV Kanal 122, D-Smart Kanal 58 ve Vodafone TV üzerinden ulaşılabiliyor. DocuBox HD içeriklerine ayrıca, FilmBox Live websitesi ve uygulaması kullanılarak bilgisayar, tablet ve mobil telefon ekranlarından da ulaşılabiliyor.

Yorumlar (0)