"Erzincan" belgeseli geliyor

BELGESEL 03.09.2021, 12:40 03.09.2021, 14:54
"Erzincan" belgeseli geliyor

Geçen yıllarda sektöre hızlı bir giriş yapan Metropol Medya’dan bir belgesel daha geliyor. 2019 yılında ülkemize birçok ödülle dönen belgesel projesinden sonra bu sefer de “Bir Sevdadır Erzincan” adlı uzun metrajlı belgesel filminin hazırlıklarına başlandı.

ÇEKİMLER EYLÜL AYINDA

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “Bir Sevdadır Erzincan” adlı belgeselin çekimleri Eylül ayı içerisinde başlayacak. Yapımını Metropol Medya’nın üstlendiği belgesel uluslararası festivallerde de ülkemizi temsil edecek. Belgeselin yapımcısı, Metropol Medya’nın kurucusu Atilla Koç yeni çekilecek ” Bir Sevdadır Erzincan” adlı projesinde iddialı bir yapıma imza atmayı hedeflediğini ifade etti. Erzincan belgeselini yapmamızda ki en önemli neden içinde sayısız medeniyet barındırmış muhteşem tarihi dokusu ve kültürüyle, anlatılmamış onlarca hikayesi varken sadece depremle anılan bir şehir imajından çıkarmak.”

TÜM DÜNYA ÜLKELERİNDE ERZİNCAN

“Hedeflediğimiz festival ödülleriyle yıl boyunca sadece Türkiye'de değil dünyada da ses getiren bir belgesel olacaktır. Şili’den, Japonya’ya kadar beş yüzü aşkın film festivalinde gösterilecek olan “Bir Sevdadır Erzincan” adlı belgeselimiz Erzincan’ımızı anlatacak bir rehberdir. Belgeselimiz yerli ve yabancı turistleri hedef almaktadır. Dünya üzerinde bir çok ülke tarihlerini, kültürlerini film ve belgesellerle anlatabilmektedir. Biz de “Bir Sevdadır Erzincan” adlı belgeselimizle katılacağımız film festivallerinden kazanacağımız her bir ödül ile ulusal bir haber değeri yaratmış olacağız. Böylelikle Erzincan’ı, Türkiye’deki kültür turizmi olan şehirler arasına girmesine katkı sağlayacağız. ”

Yorumlar (0)