“Mega Taşınma” belgeseli National Geographic ekranlarında

BELGESEL 13.01.2022, 09:30
“Mega Taşınma” belgeseli National Geographic ekranlarında

Türk Hava Yolları'nın onlarca yıl boyunca operasyonlarını yürüttüğü İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki son gününde, sivil havacılık tarihinin en büyük taşınması rekor bir sürede gerçekleşiyor.

National Geographic’in belgeselci gözüyle bu tarihi ana tanıklık ettiği “Mega Taşınma” belgeseli, 16 Ocak Pazar akşamı saat 21.00’de National Geographic ekranlarına geliyor.

Atatürk Havalimanı yolcu uçaklarına kapanacağı için taşınmayı tamamlamak üzere sadece 12 saati olan Türk Hava Yolları ekibinin o gece yaşadıkları, hazırlıklar, planlamalar, beklenmedik gelişmeler ve verilen kritik kararlar… Hepsi, şehrin bir ucundan diğerine tonlarca malzeme ve ekipmanı taşımak için sadece bir gecesi olan ekibin yaşadığı sıcak saatleri ve heyecan dolu anları tüm detaylarıyla anlatan “Mega Taşınma”  belgeselinde ekranlara yansıyor. 

Yönetmenliğini Stephen Hunter’in üstlendiği “Mega Taşınma”nın hazırlanmasında yürütücü yapımcı Ivan Bouso, yapımcı Altuğ Gültan ve Mert Koçal ile birlikte yaklaşık 140 kişilik bir ekip görev aldı. Tamamlanması günler süren çekimlerde sadece taşınma gecesinde 14 kamera ekibe eşlik etti.

Yorumlar (0)