"Sam'in Oğulları: Şeytani Tarikatın İzinde" şimdi Netflix'te

BELGESEL 05.05.2021, 17:26
"Sam'in Oğulları: Şeytani Tarikatın İzinde" şimdi Netflix'te

"Sam'in Oğulları: Şeytani Tarikatın İzinde" Netflix'te yerini aldı. 1970'lerin sonunda "Sam'in Oğlu"nu yakalama çalışmaları tüm dünyanın ilgisini çekmiş olsa da Amerika'nın en kötü şöhretli seri katillerinden birinin öyküsü çoktan unutulup gitmişti. Ta ki bugüne kadar.

1977'de David Berkowitz'in tutuklanıp hüküm giymesi çoğu New Yorklu'ya rahat bir nefes aldırmıştı. Ancak Ultimate Evil'ın yazarı, gazeteci Maury Terry için gerçek gizem henüz başlıyordu.

Berkowitz'in tek başına hareket etmediğinden emin olan Terry, cinayetlerin ardındaki karanlık ağın kimsenin tahmin etmediği kadar derin olduğunu kanıtlamak için araştırmalarına on yıllar boyunca devam etti.

Üstelik bu ulaşılması zor gerçeği açığa çıkarma çabaları her şeyini yitirmesine yol açtı. Yönetmen Joshua Zeman girdiği karmaşık ağdan bir daha çıkamayan bu gazetecinin öyküsünü ekranlara taşırken haber arşivlerinden, soruşturmaya en yakın isimlerle yapılan görüşmelerden ve Terry'nin kendi sözleri ile araştırma dosyalarından yararlandı. Maury Terry bunca yıl boyunca hayalî suçluların peşinden mi koşuyordu, yoksa Sam'in Oğulları hâlâ aramızda mı?

Yorumlar (0)