“Savaşın Efsaneleri” Malazgirt özel bölümü TRT Belgesel’de

BELGESEL 25.08.2021, 13:13 25.08.2021, 16:45
“Savaşın Efsaneleri” Malazgirt özel bölümü TRT Belgesel’de

TRT Belgesel’in ilgiyle takip edilen yapımlarından “Savaşın Efsaneleri”, Malazgirt Zaferi'nin 950. yıl dönümüne özel olarak hazırlanan yeni bölümüyle yarın akşam saat 22.10’da TRT Belgesel’de izleyiciyle buluşacak.

Yüzyılda bir gerçekleşen, büyük komutanların birbirleriyle çarpıştıkları savaşların nedenleri, savaş taktikleri ve hazırlıklarını konu alan “Savaşın Efsaneleri” belgeseli, Türk tarihinin dönüm noktalarından birisi olan Malazgirt Meydan Muhaberesi’nin anlatıldığı yeni bölümüyle izleyiciyle buluşacak. “Savaşın Efsaneleri” Malazgirt Zaferi özel bölümü yarın akşam saat 22.10’da TRT Belgesel’de ekrana gelecek.

Savaşın Efsaneleri yarın akşam TRT Belgesel’de

Büyük Selçuklu Devleti kurulduktan kısa bir süre sonra Bizans İmparatorluğu’na komşu olmuş ve artık gözünü Anadolu topraklarına dikmişti. Ancak Romen Diyojen, imparatorluğunun en önemli topraklarını bu kadar kolay bırakmayacaktı. Sultan Alparslan’ın hedefine ulaşmak için kendisinin üç katı büyüklüğündeki Diyojen’in ordusunu yenmekten başka çaresi yoktu. Sultan Alparslan, kendisinin üç katı büyüklüğündeki Bizans Ordusunu yenebilecek mi? Romen Diyojen, Selçuklu tehdidini ortadan kaldırıp, Bizans İmparatorluğu’nu eski günlerine döndürebilecek mi? İki efsane komutan, Malazgirt Ovası’nda bütün bu soruların cevaplarını bulmaya çalışacak ve Anadolu’nun kaderi Malazgirt Ovası’nda çizilecek.

“Savaşın Efsaneleri” Malazgirt Zaferi'nin 950. yıl dönümüne özel olarak hazırlanan yeni bölümüyle yarın akşam saat 22.10’da TRT Belgesel’de olacak.

Yorumlar (0)