TRT Belgesel’in yeni yapımları izleyiciyle buluşuyor

BELGESEL 16.10.2020, 11:38
TRT Belgesel’in yeni yapımları izleyiciyle buluşuyor

TRT Belgesel’de yayın hayatına başlayacak iki önemli yapım “Şefin Özel Konuğu” ile “Gizemli Tarih” belgeselleri 17 Ekim Cumartesi gününden itibaren izleyiciyle buluşuyor.

Türk mutfağının en önemli ustalarından Ramazan Bingöl’ün sunuculuğunu yaptığı “Şefin Özel Konuğu” anlamlı konseptiyle izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Ramazan Bingöl ve yanında bulunan iki profesyonel şef, her bölümde Türkiye’nin çeşitli bölgelerine giderek, o yöreye has geleneksel lezzetlerden oluşan, bölgenin mutfak kültürünü yansıtan bir yemek sofrası hazırlıyor.

Ramazan Bingöl ve şeflerin hazırladığı bu özel masanın her bölümde özel bir konuğu da oluyor. Büyük kahramanlıklar başarmış, halkın içinden kişilerin seçildiği özel konuklar; canları pahasına büyük fedakârlıklar göstererek hayat kurtarmayı, insanlığa faydalı olmayı kendilerine görev edinmiş kişiler oluyor.

“Şefin Özel Konuğu”nun Şile’de gerçekleşen ilk bölümünde, sunucu Ramazan Bingöl ve yanında bulunan iki profesyonel şef, Elâzığ depreminde kahramana dönüşen Emine Kuştepe’ye Şile yöresine has geleneksel lezzetlerden oluşan bir sofra hazırlıyor. “Şefin Özel Konuğu” ilk bölümüyle 17 Ekim Cumartesi saat 21.00’de TRT Belgesel’de.

Tarihin sır perdesi “Gizemli Tarih”te kalkıyor

TRT Belgesel’in yeni yapımı “Gizemli Tarih” belgeseli, tarihin karanlıkta kalan olayları, kişileri ve antik yapıların gerçek hikayelerini ekrana getiriyor. Üzerindeki sır perdesi henüz aralanmamış tarihi gizemleri, modern bilimin yardımıyla çözmeye çalışan belgesel; üzerine ilk kez belgesel çekilen birçok özgün konu ve bugüne kadar denenmiş bilimsel metotlarla insanlık tarihine dair yeni bir bakış açısı ortaya koyuyor.

“Gizemli Tarih” belgesel, 30 yıldan fazla bir süredir toplum ve tarihi inceleyen Prof. Dr. Hikmet Kırık’ın araştırmalarıyla her bölümde farklı bir gizemin üzerindeki sır perdesini kaldırıyor. İlk bölümde Kapadokya bölgesinin jeolojik oluşumu sayesinde inşa edilmiş büyük bir topluluğu içinde barındıracak ve ihtiyaçlarını karşılayacak mekânlardan oluşan sekiz katlı yeraltı şehri, Derinkuyu ele alınıyor. Yapımı Asur kolonilerine kadar uzanan gizemli şehirle ilgili merak edilen sorulara yanıt aranıyor. “Gizemli Tarih” ilk bölümüyle 17 Ekim Cumartesi saat 22.00’de TRT Belgesel’de ekranlara geliyor.

Yorumlar (0)