Uluslararası TRT Belgesel Ödülleri yarın başlıyor

BELGESEL 01.06.2022, 11:05 01.06.2022, 15:07
Uluslararası TRT Belgesel Ödülleri yarın başlıyor

TRT tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Uluslararası TRT Belgesel Ödülleri, ulusal ve uluslararası belgesel gösterimleri ve alanında uzman konukların katılımıyla 2-6 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek. 180 farklı ülkeden toplam 2 bin 618 projenin başvurduğu yarışmada 79 finalist ödül için yarışacak.

TRT tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle düzenlenen amatör ve profesyonel belgesel filmcileri desteklemek, belgesel türünün gelişmesi ve yaygınlaşmasına katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirilen Uluslararası TRT Belgesel Ödülleri yarın başlıyor. Bu yıl 13’üncüsü düzenlenen etkinlik kapsamında, koronavirüs salgını nedeniyle iptal edilen 12. Uluslararası TRT Belgesel Ödülleri’nin finalistleri de belirlenecek.

Uluslararası TRT Belgesel Ödülleri’nin etkinlik takvimi açıklandı

Belgeselle ilgilenen herkesin merakla beklediği TRT İç Yapımlar Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Uluslararası TRT Belgesel Ödülleri’nin etkinlik takvimi açıklandı. İstanbul’da Atlas Sineması, Grand Pera sinema salonu ve AKM Yeşilçam Sineması’nda halka açık film gösterimlerinin gerçekleşeceği etkinlikte, yönetmenlerle söyleşiler ve sinemanın usta isimleriyle paneller ve masterclasslar da yer alacak.

Etkinlikte jüri üyeleri ile panel, masterclass ve söyleşi gerçekleştirecekler arasında Ensar Altay, Reis Çelik, Maryna Gorbach Er, Mehmet Bahadır Er, Serdar Akar, Mahmut Fazıl Coşkun, Waad el Kateab, Hilal Baydarov, Feras Fayyad, Gökhan Tiryaki ve Zeynep Keçeciler gibi alanında uzman isimler yer alıyor.

180 farklı ülkeden toplam 2 bin 618 projenin başvuruda bulunduğu 12. ve 13. Uluslararası Belgesel Günleri’nde ulusal yarışma kategorisi kapsamında “Öğrenci Filmleri” ve “Profesyonel” alt kategorilerinde ve uluslararası yarışma ve proje geliştirme destek kategorilerinde toplam 79 finalist ödül için yarışacak.

TRT 2 ve TRT Belgesel’de canlı yayınlar ve özel programlar

TRT 2, 2-6 Haziran tarihleri arasında 12. ve 13. Uluslararası TRT Belgesel Ödülleri’ne özel olarak her akşam gerçekleştireceği yayınlarla sinemaseverleri ekran başına çağıracak. 12. ve 13. Uluslararası Belgesel Günleri’nin kapanış ve ödül töreni 6 Haziran Pazartesi günü saat 20.00’de TRT Belgesel ekranlarında canlı olarak yayınlanacak.

Uluslararası TRT Belgesel Ödülleri’nin festival takvimine ve yarışma hakkında detaylı bilgiye www.trtbelgesel.com adresi üzerinden ulaşılabiliyor.

Yorumlar (0)