“Zigana Tüneli”nin inşa hikayesi ilk kez TRT’de

BELGESEL 03.05.2023, 13:25 03.05.2023, 16:37
“Zigana Tüneli”nin inşa hikayesi ilk kez TRT’de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün açılışı yapılacak olan, Trabzon ile Gümüşhane’yi birbirine bağlayan “Zigana Tüneli”nin inşa süreci, “Türkiye’nin Dev Yapıları Zigana Tüneli” belgeseliyle ilk kez TRT ekranlarında izleyiciyle buluşacak.

“Türkiye’nin Dev Yapıları Zigana Tüneli”, bu akşam saat 20.00’de eş zamanlı olarak TRT 1, TRT Belgesel, TRT Avaz, TRT Türk ve TRT Kürdi’de ortak yayınla, saat 22.00’de ise TRT Haber’de ekranlara gelecek.

Avrupa’nın en uzun çift tüp yollu karayolu tüneli

14,5 kilometre uzunluğu ile dünyanın 3’üncü ve Avrupa’nın en uzun çift tüp karayolu tüneli olacak yeni Zigana Tüneli, Trabzon ve Gümüşhane’nin ev sahipliği yapacağı dünya çapında bir karayolu projesi olacak. Tünelle birlikte mevcut yol 8 kilometre kısaltılacak, seyahat süresi yaklaşık 30 dakika azalacak. Böylece yıllık toplam 139 milyon TL tasarruf edilecek. Proje, tüm Ortadoğu ülkelerinin Karadeniz’e ulaşması açısından hayati önem taşıyor.

Türkiye’nin Dev Yapıları belgeselinde sunucu Tolga Gürsoy, ileri teknoloji kullanılarak, çevre ve şehircilik duyarlılığıyla inşa edilen Zigana Tüneli’nin mühendislerine merak edilen soruları soruyor. Özel grafik ve animasyon tekniklerinin kullanıldığı belgeselde izleyenler dev yapıların inşa sürecine yakından tanık oluyor.

Yorumlar (0)