"58 senedir böyle set görmedim"

DİZİ 02.01.2021, 12:08 04.01.2021, 09:18
"58 senedir  böyle set görmedim"

Yapımını Bozdağ Film’in gerçekleştirdiği, atv ekranındaki ikinci sezonda da reytinglerin zirvesinden inmeyen Kuruluş Osman’da Ertuğrul Gazi karakterine hayat veren Tamer Yiğit, karakterinin ölümüyle 39’uncu bölümde diziye veda etti.

Usta oyuncunun vedasının ardından Kuruluş Osman’ın yapımcısı, senaristi ve proje tasarımcısı Mehmet Bozdağ sosyal medyadan bir teşekkür mesajı yayınladı. Bozdağ; “Koca çınardan çok şey öğrendik. Bilgisi ve nezaketiyle gönüllerimizde taht kurdu. İş aşkı ve disipliniyle örnek oldu. Tamer Yiğit abi iyi ki varsın. İyi ki bizimle oldun” sözleriyle usta oyuncuya veda etti.

İkinci sezonda Ertuğrul Bey karakterini canlandıran ve performansıyla büyük övgü alan Tamer Yiğit, projeye veda etmeden önce Bozdağ Film YouTube kanalına açıklamalarda bulundu.

Ertuğrul Bey’in ölümü ile diziye veda eden usta oyuncu Tamer Yiğit; “58 senedir sinema yapıyorum. Bu kadar hazırlıklı, bu kadar fevkalade imkanlarla donatılmış bir sete ilk defa şahit oluyorum. Prodüksiyon, reji, teknik ekip, dekor her şey çok mükemmel. Bu sette olmaktan dolayı çok mutluyum. Uzun bir süre ara verdim, çok iyi bir dönüş oldu benim için. Osmanlı tarihini yazan Ertuğrul Gazi’yi oynuyorum. Mükemmel bir şahsiyet. Canlandırabiliyorsak, gerçek şahsiyetini verebiliyorsak, oyuncu olarak ne mutlu bana. İnşallah yolumuz açık olur, Allah utandırmasın” şeklinde konuştu.

Yapım, proje tasarım ve senaryosu Mehmet Bozdağ’a ait; genel yönetmenliğini Metin Günay’ın ve başrolünü Osman Bey karakteriyle Burak Özçivit’in üstlendiği ‘Kuruluş Osman’, atv ekranlarında çarşamba akşamlarına damgasını vurmaya devam edecek.

Yorumlar (0)