"BÖRÜ 2039"un dekor ve kostümleri göz kamaştırıyor

DİZİ 07.03.2022, 13:02 07.03.2022, 17:57
"BÖRÜ 2039"un dekor ve kostümleri göz kamaştırıyor

BluTV’nin distopik hikayesiyle dikkat çeken dizisi ‘BÖRÜ 2039’, yayınlandığı günden itibaren çok ses getirdi ve sezonun en çok konuşulan yapımlarından biri oldu. Etkileyici görsel dünyasıyla çarpıcı bir gelecek tasviri sunan ‘BÖRÜ 2039’, dekor ve kostümleriyle seyirciyi kendine hayran bıraktı.

900 ayrı parçadan oluşan kostümler

‘BÖRÜ 2039’un ana karargah dekoru için 32 kişilik bir ekip iki aydan fazla çalışırken, çekimler ilerledikçe bu dekor iki kez revize edildi. Karargahın koridorlarında yer alan CNC üniteleri ise toplamda 1400 parçalık bir yapboz gibi duvarlara monte edildi.

Dizinin Kızıl Yel ekibinin kostümleri, birçok ülkenin resmi askeri üniformalarını üreten Türk bir firma tarafından ‘BÖRÜ 2039’ için özel olarak dokunan kumaşla üretilirken, diğer birçok kostümde ve sanat malzemesinde kullanılan termoplastikler ile yelekler özel olarak tasarlandı. Gök Yel ekibinin kostümleri ise iki buçuk aylık uzun bir tasarım ve dikim sürecinin ardından termoplastik ekipleri tarafından revize edildi. Her parça kostümde birbirinden bağımsız 900 parça termoplastik detay mevcut.

Çaka Yazgan'ın giydiği ‘Siganfu Zırhı’, Çin'de özel bir tasarım ve uygulama firması tarafından oyuncuya özel kalıplar dökülerek hazırlandı. ‘Siganfu Zırhı’ provaların ardından özel silahların eklenmesi için Almanya'ya gönderildi. Proje Tasarımcısı Onur Sekmen ve Çaka Yazgan karakterini oynayan Cenay Türksever zırhı Almanya'da test ettikten sonra son hazırlıklar tamamlanıp kostüm 4 kişilik özel bir ekip tarafından İstanbul'a getirildi.

İncelikle tasarlanmış görsel dünyası, çarpıcı hikayesi ve gelecek öngörüleri ile yepyeni bir dünyanın kapısını aralayan ‘BÖRÜ 2039’un oyuncu kadrosunda Murat Arkın, Tuğba Sunguroğlu, Tuğçe Açıkgöz, Doğan Bayraktar, Cenay Türksever, Ozan Ağaç, Ahmet Pınar, Cansel Elçin, Deniz Uğur ve Emir Benderlioğlu gibi birçok başarılı oyuncu yer alıyor.

ÇağlarArts – Insignia iş ortaklığının BluTV’yle buluştuğu; Ahmet Atalay ile Can Emre’nin bölüm yönetmenliklerini üstlendiği ‘BÖRÜ 2039’; İmha, Dijital Çağda Analog Adam ve Sentetik Tanrı bölümleriyle 10 Mart’ta BluTV’de!

Yorumlar (0)