“Değişim için yola kadınlarla çıkmamız lazım”

DİZİ 11.11.2020, 17:04 11.11.2020, 17:18
“Değişim için yola kadınlarla çıkmamız lazım”

İstanbullu Gelin, Doğduğun Ev Kaderindir, Kırmızı Oda ve Masumlar Apartmanı dizilerine ilham kaynağı olan Psikiyatr Gülseren Budayıcıoğlu, Brand Week Istanbul'da konuşmacı olarak yer aldı.

Budayıcıoğlu, meslek hayatı boyunca bireysel olarak insanlara yardım etmiş olmakla birlikte şimdilerde TV’nin gücünü kullanarak toplumu iyileştirmek adına gayret gösteriyor.

Dizilerle birlikte insanların kimseye anlatamadıkları iç dünyalarını görmelerini ve kendilerinin farkına varmalarını amaçladığını söyleyen Budayıcıoğlu, empatinin de böyle inşa edilebileceğine dikkat çekiyor: “Ben üzerimizdeki örtünün altındakini göstermek istedim insanlara. Empati güçleri arttıkça önyargılar kırılmaya başlıyor. Bu da topluma barışın egemen olması demek. En önemli son hedefim de şiddetti. Bugüne kadar kimse şiddeti verilerle, cezalarla önleyemedi. Çünkü köklerini çocukluktan alıyor.”

Psikiyatra üç kadına karşılık bir erkeğin geldiğini ve o kişinin de kadınların yönlendirmesiyle ulaştığını belirten Budayıcıoğlu’nun mesajı şu oldu: “Kadınlarımızın aşamadığı bir eşik var. Toplumda kadına ve erkeğe çok net roller verilmiş. Bu kodları bir türlü kıramadık. Ancak toplumda bir değişim kaydetmek istiyorsanız yola kadınlarla çıkmanız lazım. Çünkü kadınlar değişime daha açıklar.”

Yorumlar (0)