“Destan” Venedik TV Ödülleri'ne aday tek Türk dizisi!

DİZİ 02.12.2022, 16:09 03.12.2022, 13:48
“Destan” Venedik TV Ödülleri'ne aday tek Türk dizisi!

27 farklı ülkeden katılımın gerçekleştiği Venedik Televizyon Ödülleri kapsamında, atv ekranında büyük ilgi gören, yapımını Bozdağ Film’in gerçekleştirdiği ‘Destan’ dizisi, En İyi Telenovela kategorisinde aday olan tek Türk dizisi oldu.

Altın statüyü Portekiz yapımı “Festa é Festa (Life’s a Party)” dizisi alırken, Kanada’dan “District 31”, Belçika’dan “Lisa”, Brezilya’dan “Genesis” ve “Pantanal” dizileri de aday olmaya hak kazandı.

Yapım ve proje tasarımı Mehmet Bozdağ’a ait; yönetmenliğini Metin Günay’ın üstlendiği, senaryosunu Ayşe Ferda Eryılmaz ve Nehir Erdem’in kaleme aldığı başrollerini Ebru Şahin, Edip Tepeli ve Selim Bayraktar’ın üstlendiği ‘Destan’ dünyanın dört bir yanındaki içerikler arasından aday seçilerek başarısını bir kez daha gözler önüne serdi. ‘Destan’ dizisinin uluslararası piyasada da başarısı çok yüksek, dizi şimdiden 31 ülke tarafından satın alındı.

Kaliteli ve olağanüstü başarı gösteren televizyon içeriklerini ödüllendirmek amacıyla düzenlenen Venedik TV Ödülü, yaratıcı ve yüksek kaliteli işlerin hem yapımcı hem de yayıncı nezdinde, yerel ve uluslararası bağlamda tanınırlığın artmasını sağlamaktadır. Jüri, dünya çapındaki televizyon içeriklerini 16 kategori altında değerlendirerek televizyon endüstrisinin aktif, başarılı ve yaratıcı olmaya devam ettiğini gösteriyor.

Yorumlar (0)