Düğüncü ve ağıtçılar dikkat çekecek

DİZİ 02.10.2020, 14:56 03.10.2020, 10:10
Düğüncü ve ağıtçılar dikkat çekecek

TRT 1’in merakla beklenen yeni dizisi Gönül Dağı, gerçek yaşam öykülerinden esinlenilen senaryosu, büyük şehirlerde artık unutulan değerlerimizi hatırlatan renkli sahneleriyle ilgi odağı olacak.

Anadolu’nun yaz kış demeden içinizi ısıtacak güzellikteki kasabalardan birinde geçen Gönül Dağı, artık unutulmaya yüz tutmuş gelenek ve göreneklerimizi canlandıran sahneleriyle de dikkat çekecek.

Dizinin en çok ilgi çeken karakterleri ise ‘düğüncü’ ve ‘ağıtçılar’ olacak.

Düğünler, Gedelli kasabasında Ciritçi Abdullah’ın büyük oğlu Düğüncü Muammer tarafından organize edilir... Eski model bir araca yedi sekiz kişi sığışıp, çalgı çengi düzeneklerini de üst bagaja sarıp düşerler yola... Düğün düğün gezerler... Köy meydanlarına kurdukları düğünlerle saatlerce göbek atar, attırır, en güzel eğlencelerle kız tarafını da oğlan tarafını da mutlu etmeye çalışırlar...

Bir de ağıtçıları var kasabanın... O işi de Ciritçi Abdullah’ın diğer oğlu Hüseyin yapar. Neredeyse tükenmeye yüz tutmuş ağıt kültürüyle cenaze cenaze gezip ağıt yakarlar... Dizide, düğüncü Muammer’i canlandıran ünlü sanatçı Ali Düşenkalkar ve ağıtcı Hüseyin rolünde izleyeceğimiz Erdal Cindoruk performanslarıyla büyük beğeni toplayacak.

“Bozkırın kalemi” Mustafa Çiftçi’nin gün yüzüne çıkmamış öykülerinden esinlenilerek senaryolaştırılan Gönül Dağı’nın başrollerini Berk Atan ve Gülsüm Ali İlhan’ın üstleniyor. Dizide, sanat dünyasının usta isimleri de rol alıyor: Ecem Özkaya, Ferdi Sancar, Ali Düşenkalkar, Erdal Cindoruk, Gülhan Tekin, Feyza Işık, Ege Aydan, Eser Eyüpoğlu, Cihat Süvarioğlu, Semih Ertürk, Nazlı Pınar Kaya, Şebnem Dilligil, Yavuz Sepetçi, Nuri Gökaşan, Hüseyin Sevimli ve Çiğdem Aygün.

Bozkırda hayallerinin peşinden koşarak tüm engellere rağmen imkansızı başarmaya çalışan 3 kuzenin öyküsünü aktaran Gönül Dağı, yakında TRT 1 ekranlarında...

Yorumlar (0)