"Epik Olmayan Bir Aşk Hikayesi" podcast dizisi TV dizisi oluyor!

DİZİ 21.07.2023, 09:23 22.07.2023, 11:00
"Epik Olmayan Bir Aşk Hikayesi" podcast dizisi TV dizisi oluyor!

Inter Yapım ve Podbee Media 2022’de üretilen ve tüm podcast platformlarında yayında olan dizinin TV dizisine dönüştürülmesi için anlaşma sağladı.

Başrollerinde Algı Eke ve Deniz Karaoğlu’nun oynadığı, senaryosunu Cem Tunçer’in yazdığı ve Evre Ertaş tarafından yönetilen Podbee Media yapımı Epik Olmayan Bir Aşk Hikayesi Podcast Dizisi’nin hakları Inter Yapım tarafından satın alındı ve dizi 8 bölümden oluşan bir TV dizisine dönüştürülüyor.

ABD’de örneklerini sıklıkla gördüğümüz (Homecoming, Prime, 2018, Drop Out, Disney+, 2022, Dr. Death, Peacock, 2021, Archive 81, 2021, Netflix vb.) podcast dizilerinin TV uyarlamasının ülkemizdeki ilk örneğini Inter Yapım ve Podbee Media gerçekleştiriyor.

Podcast ülkemizde büyüyen bir mecra. Türkiye’de 2022 sonu itibariyle yaklaşık 10 milyon[1] podcast dinleyicisi var. Spotify, Apple Podcast, Google Podcast gibi platformlardan ücretsiz dinlenen podcastler genelde belirli bir konu üzerinde haftalık yayınlar olarak yayınlanıyor. Bunun haricinde “Podcast Dizileri” ile ülkemizde henüz kitleleriyle buluşmamış hikayeler dinleyicileriyle buluşuyor. Hikayelerini kitlelere ulaştırmak isteyen yaratıcılar için Podcast yepyeni bir kapı.

Inter Yapım, bu alanda gördüğü potansiyeli Epik Olmayan Bir Aşk Hikayesi podcast dizisinin haklarını alarak Türkiye’de yeni bir formatın önünü açıyor. Epik Olmayan Bir Aşk Hikayesi senaristi Cem Tunçer tarafından 8 bölümden oluşan bir TV dizisine dönüştürülüyor. Dizinin yayınlanacağı platform için görüşmeler devam ediyor.

Inter Yapım Kurucu Ortağı Ahmet Ziyalar: “Türkiye’de daha önce denenmemiş bir iş modelini hayata geçiriyoruz. Epik Olmayan Bir Aşk Hikayesi dinlediğimiz anda bizi yakalayan bir hikaye oldu. Geldiği nokta ve bilinirliği, başarılı bir uyarlama yapmak için harika bir potansiyel olduğunu gösteriyor. Bu kadar ustalıkla işlenmiş diyalogları, dinleyenlerin hayalinde var olan bu güçlü karakterleri dizi uyarlaması haline getiriyor olmaktan dolayı büyük bir heyecan içerisindeyiz. Üzerinde çalıştığımız senaryo, hayal ettiğimiz cast ve mekanlar ile bu podcasti harika bir izleme deneyimi haline getireceğiz. Ele aldığı aşk, pişmanlık ve nostalji temaları oyunculuk ve sinematografi yoluyla izleyen herkeste yankılar uyandıracak, izleyenlere farklı ilişki modellerini hatta ilişki kavramının kendisini sorgulatacak Inter Yapım olarak öncü olduğumuz bu iş modelinde Podbee ekibi ile beraber yol almaktan dolayı da çok mutluyuz.”

Inter Yapım Genel Müdürü Sarp Kalfaoğlu: “Bir görsel işitsel üretimin, izleyicisini davet edeceği, inandıracağı evreni yaratırken kullandığı belki onlarca enstrümandan sadece bir tanesini kullanıyor podcast: Ses. Ve biz de Inter Yapım olarak şu soruyu sorduk: ‘Sadece ses aygıtını kullanarak bizi bir hikâyeye inandırmayı başarabilen bir podcast serinin eline görsel-işitsel her türlü imkân geçse, kim bilir ortaya ne kadar kuvvetli bir anlatı çıkar…’ Epik Olmayan Bir Âşk Hikâyesi işte bizim için bu sorunun kanlı canlı cevabı olacak. Dinlediğimiz ilk günden beri ekipçe kendi aramızda konuştuğumuz, etkisini uzun süre üstümüzden atamadığımız bir ilişki anlatısı Epik Olmayan Bir Aşk Hikâyesi. Çok bizden, çok günümüz, çok gerçek… Aynı zamanda podcast serinin de yazarı dostum Cem Tunçer ile TV dizisinin senaryo yazımı safhasında işte bu gayeye uygun biçimde çalıştık. Harika sekiz bölüm koydu Cem önümüze. Umuyorum yakında yayınlanacak bu deneme, podcast dünyasıyla, bilhassa vizyoner Podbee ekibiyle upuzun ve faydalı bir yolculuğun başlangıcı olur.”

Podbee Media Kurucu Ortağı Candost Bayraktar: “Bu ülkemiz için bir kilometre taşı. Podcast dizilerine ülkemizde çok iyi hikayeler ve anlatıcılar olduğuna inanarak yatırım yapıyoruz. En büyük amacımız bu dizileri TV dizisine dönüştürmekti. Bunu başarmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Aslında podcast dizileri bir TV dizisi ama sadece ses öğelerinden oluşuyor. Dinleyicilerimiz hayal güçlerinde bir dizinin atmosferini karakterleri, üzerlerindeki kıyafetleri hayal güçlerinde yaratıyorlar. Inter Yapım bu yatırımla sektörde bir öncülük yapıyor. Umarız diğer podcast dizilerimiz Kefe, Karanlık Bölge, Denge’m ve Hayatta Bir Gün ve 2023 senesinde yayına alacağımız Gaipten Sesler ve Misafir Odası podcast dizilerimiz de başta Inter Yapım olmak üzere tüm yapımcıların, platformların dikkatini çekmeye devam eder.”

Podbee Media Hakkında; Candost Bayraktar, Tülin Özen ve Tansu Biçer tarafından 2020 senesinde kurulan Podbee Media bir podcast yapım şirketidir. Türkiye’de podcast mecrasını büyüten ve geliştiren, alanınca öncü bir prodüksiyon şirketi olan Podbee Media Türkiye’de ses dikeyinde bir dönüşümün öncülüğünü üstlenmektedir. 40’ın üzerinde içeriğe olan bu üretim ağı Ozan Gündoğdu, Ali İhsan Varol, Pınar Sabancı, Barış Özcan, Deniz Göktaş, Özge Özel, Deniz Özturhan gibi pek çok değerli yayıncıyla işbirliği içerisindedir. Podbee Media “Epik Bir Aşk Hikayesi”nin de aralarında olduğu 6 podcast dizisinin üreticisidir.

Inter Yapım Hakkında; Inter Yapım, İstanbul merkezli bağımsız bir yapım şirketidir. 2021 yılında kurulan Inter Yapım, modern, cesur ve iddialı projeleri gerçekleştirmek konusunda kararlıdır. Yerel yapımların yanı sıra, Inter Yapım kardeş şirketi Inter Medya’nın 30 senelik tecrübesini arkasına alarak aynı zamanda uluslararası yapım şirketleriyle ortak olarak geliştirilecek projeler için de yoğun bir şekilde çalışmaktadır. Son zamanlarda, vizyoner yazar ve yönetmen Can Evrenol tarafından hayata geçirilen etkileyici bir hikaye olan "Sayara"nın yapımını üstlenen Inter Yapım’ın yeni projesi "Dengeler"in çekimleri devam etmektedir. İzleyicilere olağanüstü içerik sunma konusunda kararlı olan Inter Yapım, sınırları zorlama ve yeni ufuklara yönelme konusundaki taahhütleriyle Türk sinema ve TV endüstrisine katkıda bulunmaya devam edecektir.

Yorumlar (0)