Erkan Avcı, hayat verdiği Nikola karakterini anlattı

DİZİ 12.06.2021, 14:08 12.06.2021, 14:13
Erkan Avcı, hayat verdiği Nikola karakterini anlattı

Yapımını Bozdağ Film’in gerçekleştirdiği, atv ekranındaki ikinci sezonda da reytinglerin zirvesinden inmeyen ‘Kuruluş Osman’ın başarılı oyuncusu Erkan Avcı, canlandırdığı Nikola karakteri ve diziyle ilgili Bozdağ Film YouTube kanalına açıklamalarda bulundu.

Erkan Avcı, can verdiği Nikola karakterini şu sözlerle anlattı: “Mehmet Bozdağ Bey ile ilk konuştuğumuzda bana çok önemli bir şey söyledi: ‘Nikola kötü bir adam değil, iyi bir Bizanslı.” Bu benim için çok önemli bir cümle haline geldi. Bunun altının nasıl doldurulduğunu merak ettim. Bölümümüzü okumaya başladığım zaman şunu gördüm; Nikola çok boyutlu bir karakter.

Günümüz dramalarına bakıldığı zaman kötü adam diye addedilen anti-kahramanlar tek boyutlu anlatılır. Nikola ise heykeltıraş, tekfur, tarihçi, savaşçı. Tarih bildiği için, saray soylu olduğu için aynı zamanda entelektüel. Bir o kadar milliyetçi. Kendi gitmek istediği yolu, kendi gitmek istediği gibi gitmek istiyor. Oyuncu olarak böylesine çok boyutlu bir rolü oynamak bir kere çok keyifli.”

Sette etkisinde kaldığı pek çok sahne olduğunu söyleyen Avcı, ilk gününü ve unutamadığı sahneleri “Sette unutamadığım sahnelerim var. Bu konuda şanslı insanlardan biriyim. Sezar ile olan sahnelerim, heykeltıraşlık yaptığım sahneler ve kille işkence yaptığım sahneler benim içim çok kıymetli.

Seçkin Özdemir ile ilk günümüz, yaklaşık 40 derece bir hava vardı. Üzerimde kat kat deri kostümler vardı ve surların üzerindeydik. Öğlen 12.00’de çalışmaya başladık, 6 saat boyunca Seçkin yalınayaktı. Bir saatten sonra inanılmaz bir su kaybı başladı. Bir ara şunu söylediğimi hatılıyorum: ‘Acaba bayılsam ayıp olur mu?’ Setimin ilk günü olmasa kesin bayılırdım."

Yorumlar (0)