Evinize Bodrum esintisi getirecek filmler

DİZİ 17.07.2021, 16:21 19.07.2021, 16:23
Evinize Bodrum esintisi getirecek filmler

Pandemi günlerinde dört duvar arasında kalıp kısıtlamaların kalkmasıyla birlikte tatil serüveni de başladı. Yine her yıl olduğu gini ülke sınırları içinde tatil yapacakların büyük çoğunluğunun tercihi, Bodrum’da oldu. Biz de Bodrum'a gidemeyenler için Bodrum rüzgarı estirecek filmlerden bir seçki hazırladık... 

Alev Alev

Film; Tarık Akan’ın canlandırdığı Bodrumlu kaptan Murat, göz alıcı Bodrum kızı Alev ve Alev’e lüks bir hayat sunan, kötü ama zengin, İstanbullu iş adamı Şahin’in arasındaki aşk üçgenini konu alıyor.

Bağcık

Görkem Yeltan’ın ikinci uzun metrajlı filmi Bağcık, annelerini kaybetmiş olan ve anneannelerinin Kanada’ya gidişi sonrası Bodrum’a amcalarının yanına gitmek durumunda kalan iki kız kardeşin hikâyesini anlatıyor.

Bodrum Hâkimi

Sinemamızın sultanı Türkan Şoray ile Kadir İnanır ve Yıldırım Gencer’i bir araya getiren Bodrum Hâkimi; 1951 yılında Bodrum’a gelen ilk kadın hâkimin hikâyesinden uyarlanan, 1976 yapımı bir film. Filmin konusu, gerçek hayatta yaşanmış bir olaydan esinlenilerek yazılmış yerel bir türküden alınmış.

Her Şey Çok Güzel Olacak

Cem Yılmaz ve Mazhar Alanson’un sorunlu abi-kardeş ilişkisini kadrajına alan Her Şey Çok Güzel Olacak'ta Nuri, gereksiz yere karıştığı bir kavga sırasında üç yıldır görmediği kardeşi Altan ile karşılaşır. Bu rastlantı; aradan geçen bunca zamandan sonra bu iki kardeş için de sürpriz olmuştur.

Mavi Sürgün

Bodrum’da çekilen filmler arasında en çok akılda kalan, Halikarnas Balıkçısı takma adıyla bilinen; Bodrum’u dünyaya ve Türkiye’ye herkesten çok tanıtan Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın hikâyesini anlatan Mavi Sürgün'de bir yazarın sürgün edildiği yerde yaşadığı iç hesaplaşma anlatılır.

Tatil

Gamsız Sacha, klan halinde Bodrum’da bir villada tatil yapan Danimarkalı bir uyuşturucu çetesi reisinin sevgilisidir. Havuz, dondurma, motosiklet derken Hollandalı bir adamla yakınlaşır ve işler tatsızlaşır.

Viking Kanı

Tarkan serisinin üçüncü filmi olan bu filmde ilk iki film ve devam filmlerinde de olduğu gibi Tarkan karakterini Yeşilçam’ın cesur jönlerinden Kartal Tibet canlandırmıştır.

Yorumlar (0)