Harry Potter film serisi nihayet dizi oluyor

DİZİ 04.04.2023, 16:40
Harry Potter film serisi nihayet dizi oluyor

Uzun zamandır konuşulan Harry Potter dizisi gerçeğe dönüşmeye yaklaştı. Bloomberg'in haberine göre proje, 7 kitabın yeniden ve bu sefer dizi olarak ekrana uyarlaması olacak ve her sezon bir kitaba dayanacak. Dizi projesi, Discovery+ ve HBO Max'in birleşmesiyle bu yıl içinde açılacak yeni platformda yayınlanacak.

Yapımcı şirket Warner Bros. Discovery, proje için J.K. Rowling ile görüşmelere devam ediyor. Habere göre, yaptığı açıklamalarla son dönemde tartışmalı bir isim haline gelen Rowling dizide bir derece kreatif kontrol sahibi olacak ama yaratıcı (creator) ya da showrunner olarak görev almayacak.

Harry Potter evreninde geçen bir dizinin gelebileceği 2021 yılından beri konuşuluyordu. Discovery'nin Warner Bros.'u satın alarak Warner Bros. Discovery ismiyle yola devam etmesinin ardından da haberler kesilmedi. Dizinin haberi şirketin 12 Nisan'da yatırımcılar ve halka yönelik yapacağı sunumdan önce gelmiş oldu. Etkinlikte HBO Max-Discovery+'ın birleşmesiyle ve şirketin gelecekteki dijital içerikleriyle ilgili yeni haberler duyurulması bekleniyor.

2001'de ilk filmiyle vizyona gelen Harry Potter, 2011'de sekizinci filmiyle kitap serisinin sonuna geldi. 8 film gişede 7.7 milyar dolar hasılat elde etti. Kitap ve film serilerinin ardından tema parkları, uzantı film serisi Fantastic Beasts, tiyatro prodüksiyonu Harry Potter and the Cursed Child ve video oyunu Hogwarts Legacy de Harry Potter'ın sevenleriyle buluştu.

Yorumlar (0)