“Kıbrıs Zafere Doğru” ne zaman başlıyor?

DİZİ 04.10.2021, 09:17 05.10.2021, 10:38
“Kıbrıs Zafere Doğru” ne zaman başlıyor?

Başrollerini Ahmet Kural, Serkan Çayoğlu, Pelin Karahan, Tayanç Ayaydın, Gülper Özdemir ve Devrim Saltoğlu’nun paylaştığı, ikinci sezonunda “Kıbrıs Zafere Doğru” adıyla yayın hayatına devam edecek olan dizi 15 Ekim Cuma günü TRT 1’de başlıyor.

Yeni tanıtım nefesleri kesti

İkinci sezonunda tarihi gerçekler çerçevesinde, “Erenköy Direnişi”nin ekrana geleceği dizinin yeni tanıtımı nefesleri kesti. Yayınlanan tanıtımda Erenköy’ün düşmemesi için verilen zorlu mücadele ekrana geldi.

Çekimleri Kıbrıs’ta devam eden dizi güçlü oyuncu kadrosu, sarsıcı hikayesi ve başarılı prodüksiyonuyla yeni sezona da damgasını vuracak.

“Kıbrıs Zafere Doğru”nun konusu: Rauf Denktaş, Makaryos tarafından adadan sürgün edilmiş, Kıbrıs’a alınmamaktadır. Denktaş, yanında TMT’nin efsane bayraktarı, komutan Ali Rıza Vuruşkan ile birlikte gizlice deniz yoluyla adaya girer.

Öte tarafta ailesine kavuşmuş olan Kemal Dereli, artık tam anlamıyla mücahit olmaya hazırdır. Gizemli bir törenle TMT yemini eden Kemal ve Derviş, Ankaralı ile bir mücahit peteği oluşturarak gizli görevlerine başlar. Nişanlısı Ayşe’nin Kıbrıs’a geldiğinden habersiz Ankaralı, Mücahit Kemal ve yeni mücahitlerden oluşan ekip ayrılmaz bir operasyon takımıdır.

Tarihe geçen bir direniş gösteren bu 713 kişilik mücahit topluluğu, kendilerini dört taraftan sarmış 15 bin düşmana karşı savaşacak, bir direniş destanı yazacaktır. Onlara katılıp son darbeyi indirecek olan Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel ise Türkiye’den gelen 64 savaş jeti ile Rum tarafını bombardımana tutup Türkiye’nin ilk hava şehidi olarak yürekleri dağlayan bir ölümle tarihe kahraman olarak geçecektir.

Yönetmenliğini Osman Taşcı ve Barış Erçetin’in üstlendiği, senaryosunu Emre Özdür ve Başar Başaran’ın kaleme aldığı “Kıbrıs Zafere Doğru” 15 Ekim Cuma günü saat 20.00’de TRT 1 ekranlarında…

Yorumlar (0)