Kırmızı Oda müziklerinden albüm

DİZİ 18.12.2020, 13:27 19.12.2020, 11:12
Kırmızı Oda müziklerinden albüm

Son dönemin en beğenilen projelerinden Kırmızı Oda’nın dikkat çeken dizi müziklerine imza atan Fırat Yükselir, 18 Aralık’ta diziyle aynı adı taşıyan albümünü müzikseverlerle buluşturacak. Fırat Yükselir, şimdiye kadar yaptığı en güçlü müzikler olduğunu ifade ettiği ‘Kırmızı Oda Dizi Müzikleri Volume 1’ albümünü TV8-OGM Pictures’ın destekleriyle kendi yapım şirketi HDFY Müzik’ten piyasaya çıkaracak.

Orkestra şefi de olan ünlü besteci projenin devamı niteliğindeki Kırmızı Oda Dizi Müzikleri Volume 2’yi Ocak 2021’de, ‘Kırmızı Oda Dizi Müzikleri Volume 3’ü ise Mart 2021’de hayranlarının beğenisine sunacak. Albüm tüm dijital platformlarda yer alırken, Fırat Yükselir’in YouTube sayfasında eserlerin klipleri de izlenebilecek.

Çalıştığı her projede müzikleri mutlaka canlı çaldırdığının altını çizen ünlü besteci, “Ses teknolojisi çok ilerlemiş olsa da gerçek enstrümanların duygusu ve canlı kayıt yapmanın keyfi bambaşka. Özellikle solo çalınmasını istediğim yerlerde yapay bir kayıt asla canlının yerini tutamaz. ‘Kırmızı Oda’da İstanbul, İzmir, Ankara, Kanada ve İngiltere'den farklı sanatçılarla farklı kayıtlara imza attık. Herkes çok severek ve özveriyle çalıştı. Ortaya çıkan sonuç hepimizi gururlandırıyor” dedi.

İlk albümde 34 eser

Dizi için 50’den fazla tema ve farklı versiyonlarıyla yaklaşık 250 eser yaptıklarını anlatan Fırat Yükselir, “Bu rakam tabi her bölüm artıyor. İlk albümde 34 eser yer alacak. Dizinin müzikleri de en az senaryosu kadar önemli. Aynı dokuyu yansıtmalı ve izleyiciye hikayeyle örtüşen duyguları bir kelime bile kullanmadan sadece seslerin ahengiyle anlatmalı İnsanoğlu tarih boyunca müziği duygularını anlatmak ve paylaşmak için kullandı. Bu durumu bu paylaşımın eşsiz gücüne bağlıyorum” dedi.

Yorumlar (0)