"Kumral Abdal yaradanı arayan bir karakter"

DİZİ 08.05.2021, 12:56
"Kumral Abdal yaradanı arayan bir karakter"

Yapımını Bozdağ Film’in gerçekleştirdiği, atv ekranındaki ikinci sezonda da reytinglerin zirvesinden inmeyen Kuruluş Osman’ın başarılı oyuncusu Emin Gürsoy, canlandırdığı Kumral Abdal karakteri ve diziyle ilgili Bozdağ Film YouTube kanalına açıklamalarda bulundu. 

Kuruluş Osman’ dizisinde yer almanın bir şans olduğunu belirten Gürsoy; “Ben ‘Diriliş Ertuğrul’dan beri takip ediyorum. Anlatım biçimi hem görsel hem hikaye olarak çok hoşuma gidiyordu. İlk geldiğimde hissettiğim duygu bu işin içinde olmanın mutluluğu oldu. Bu bir şans çünkü. Ben köken olarak yörüküm, Kızılkeçili’yim. 20 yaşıma kadar tarım yaptım, doğanın içindeydim. Bir nevi çocukluğuma gittim.” şeklinde konuştu.

Karakteri Kumral Abdal ile ilgili duygularını ve tarihsel süreçteki yerini ise “Mehmet Bey karakterimi ilk söylediğinde tarihsel olarak inceledim. Kaynaklara göre değişiyor. Şeyh Edebalı’nın dervişlerinden birisi olarak düşünüyoruz. Gözüyle gördüğü, kulağıyla duyduğu her şeyde Yaradan’ı gören, onu arayan bir karakter. Hem anlattığı hikayelerde hem karşılaştığı karakterlerde hep arkasında bir hikaye oluyor. Söylediği sözün arkasında başka bir hikaye, gördüğü insanın arkasında başka bir mana buluyor. Kalp gözü açık. Allah dostu bir adam.” sözleriyle dile getirdi.

Yorumlar (0)