“Leylifer” yeni sezonda Kolombiya’da gösterime giriyor

DİZİ 23.05.2023, 12:30 24.05.2023, 13:00
“Leylifer” yeni sezonda Kolombiya’da gösterime giriyor

ÂLİM YAPIM’ın yeni dizisi “LEYLIFER”, 2023 yılında Türkiye’den önce Güney Amerika’da gösterime giriyor. Bu yönüyle “LEYLİFER” doğrudan yurtdışında izleyici ile buluşacak ilk Türk dizisi örneklerinden biri oluyor.

Türkiye’nin deneyimli dağıtım şirketi INTER MEDYA ve Kolombiyalı CARACOL şirketi arasında imzalanan ortak prodüksiyon anlaşmasının ilk içeriği olan ÂLİM YAPIM imzalı “LEYLİFER” yeni sezonda Kolombiya’da gösterime giriyor.

ÂLİM’in, senaristliğini Nihan Eren’in, yönetmenliğini Metin Balekoğlu ve Dilek Korkmaz’ın yaptığı “LEYLİFER” isimli dizisi bir Türkle evli olan Kolombiyalı bir kadının, İstanbul’da yaşadığı bir trajedi sonunda hiç tanımadığı bir kültürde 2 çocuğuyla kalarak verdiği mücadeleyi anlatıyor. Dizi 120 bölüm olarak çekildi ve çekim sonrası işlemleri tamamlanma aşamasında.

Kolombiya izleyicisini, Türkiye’de geçen bir hikayeyle ekran karşısında tutabilmek için incelikli bir iş yaptıklarını söyleyen ÂLİM YAPIM Kurucu Ortağı Kadir Doğulu, “Leylifer ile ilk kez hakim olmadığımız, yabancı bir izleyici profilinin önüne çıkmış oluyoruz. Dizinin, Kolombiya izleyicisi tarafından sahiplenilmesi; bunu yaparken de Türkiye’yi tanımaları hassas bir denge gerektiriyordu. İki kültür arasında güzel bir köprü olacağına inandığım dizinin bize önemli bir deneyim kazandıracağından eminim” dedi.

“Özgün senaryolar, yeni yetenekler....”

Genç ve yeni yeteneklerin rol aldığı Leylifer’in, ÂLİM YAPIM’ın sektöre değer üretme hedefine de hizmet ettiğini dile getiren Kadir Doğulu, “Güçlü hikayelerin ve oyuncuların ülke sınırı tanımadığını, her kültürde karşılık bulduğunu görüyoruz. Bu yüzden şirketimizin projelerinde bilinen isimler kadar yeni ve yetenekli oyunculara, senaristlere, yönetmenlere alan açmaktan mutlu oluyoruz” dedi.

INTER MEDYA kurucu ve CEO’su Can Okan ise “Caracol ile yıllardır süregelen başarılı iş birliğimizi daha da güçlendirmenin gururunu yaşıyoruz. Türk içeriklerinin uluslararası pazardaki başarısı için bir adım öteye geçerek CARACOL ile heyecan verici bir ortak yapım anlaşması imzaladık. İlk içerik olarak ALİM YAPIM’ın imzasını taşıyan “LEYLİFER”, bu anlaşmanın başarılı bir temsilcisi oldu. “LEYLİFER”in sürükleyici hikayesi, Kolombiya ve tüm dünya izleyicilerini etkisi altına alacak. Bu benzersiz projenin hayata geçmesinde emeği geçen herkese içten teşekkürlerimi sunmak istiyorum.” sözleriyle mutluluğunu dile getirdi.

INTER MEDYA, geçtiğimiz aylarda dünya devi NBC UNIVERSAL’a ait TELEMUNDO GLOBAL STUDIOS ile uzun süreli bir ortak prodüksiyon anlaşması imzaladığını açıklamış, bu anlaşmanın ilk iki eseri olan “HİCRAN” ve “MAVİYE SÜRGÜN”ü hayata geçirmişti.

Yorumlar (0)