“Mahrem”in galası gerçekleşti

DİZİ 09.07.2021, 10:04 10.07.2021, 09:08
“Mahrem”in galası gerçekleşti

TRT’nin, FETÖ’nün karanlık mahrem yapılanmasını, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) sızma faaliyetlerini ve 15 Temmuz hain darbe girişimine giden süreçteki bilinmeyenleri ekranlara taşıyacağı drama belgesel “Mahrem”in, Beyoğlu Atlas Sineması’nda gala gösterimi gerçekleştirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, TRT ve Sinema Genel Müdürlüğü’nün destekleriyle 15 Temmuz Derneği tarafından düzenlenen darbe, direniş ve özgürlük temalı “On5Sıfır7 Darbe Filmleri Haftası” açılışı TRT’nin yeni drama-belgeseli “Mahrem”in ilk bölüm gösterimiyle yapıldı.

FETÖ'nün mahrem yapılanması, örgütsel şeması ve faaliyet alanları konusunda genel izleyicide farkındalığı yükseltmek amacıyla çekilen “Mahrem”in gala gösterimine Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç, filmin yapım ekibi ve oyuncuları yanı sıra kültür ve sanat dünyasından birçok kişi katıldı.

Prodüksiyonu 4 ilde, 159 farklı mekânda ve 11 haftada gerçekleştirilen belgeselin yönetmenliğini Hamit Çoşkun, yapımcılığını ise Halis Cahit Kurutlu üstleniyor. Genel koordinatörlüğünü Erkam Bülbül’ün yürüttüğü projenin senaryosunda Halis Cahit Kurutlu ve Gürkan Tanyaş, görüntü yönetmenliğinde Ömer Yılmaz ve Yusuf Akkuş, müziklerinde Can Atilla, kurgusunda ise Mertkan Bozkurt ve Uğur Sertkaya’nın imzası bulunuyor.

Oyuncu kadrosunda Emrah Akduman, Birhan Tut, Yalgın Yeter, Faruk Pakiş, Asir Gündoğdu, Ali Öner, Mert Karabulut, Melih Özkaya, Batuhan Sert, Mert Özbek gibi isimlerin yer aldığı drama belgeselde 2 binden fazla figüran ve oyuncu rol aldı.

İlk bölüm 14 Temmuz’da ekrana gelecek

Türkiye tarihinde bir ilk olma özelliğini taşıyan “Mahrem”, FETÖ’nün TSK yapılanmasının detaylarını ekranlara getirecek. Örgütün temel insan ihtiyacını nasıl ve nereden temin ettiğini gözler önüne serecek olan belgesel, “şok mangaları” olarak bilinen uygulamalar ve yöntemlerle FETÖ’cü olmayan askeri öğrencilerin TSK bünyesinden dışarı atılışı ve örgütün TSK üzerinde hakimiyet kurma serüvenine de ışık tutacak.

“Mahrem”, örgüt üyelerinin ilk kez açık kimlikle verdikleri röportajlara da yer veriyor. Gerçek olaylar ve kişilerden yola çıkarak hazırlanan 10 bölümlük belgeselin ilk bölümü 14 Temmuz Çarşamba günü saat 20.00’de TRT 1 ekranlarında izleyiciyle buluşacak.

Yorumlar (0)