Mehmet İstanbul'u fethediyor

DİZİ 04.06.2021, 21:57 07.06.2021, 09:28
Mehmet İstanbul'u fethediyor

Osmanlı İmparatorluğu’nun yükselme dönemini ve Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethetmesini konu alan dizi “Osmanlı: Bir İmparatorluğun Yükselişi”, yeni bölümü ile cumartesi akşamı Kanal D’de ekrana geliyor.

Yönetmen koltuğuna Emre Şahin'in oturduğu, senaryosunu Kelly McPherson’ın kaleme aldığı dizide, Cem Yiğit Üzümoğlu, Fatih Sultan Mehmet’i canlandırıyor. Kadroda ayrıca Tuba Büyüküstün, Damla Sönmez, Osman Sonant, Birkan Sokullu, Ushan Çakır ve Selim Bayraktar gibi oyuncular yer alıyor.

Dizide, Mehmet, yetmiş parça Osmanlı savaş gemisini binlerce kişinin ve hayvanların gücüyle gece yarısında Haliç’e indirmek üzere çalışmalara başlar. O gecenin sabahında şehirde tam bir kaos ortamı oluşur. Artık Osmanlı hem karadan hem de Haliç’in içinden şehri kuşatmıştır.

29 Mayıs 1453 sabahı büyük saldırı başlar. Top ateşi desteğiyle birlikte Osmanlı askerleri surlardan içeri girmeye başlar. İmparator Konstantin’e danışmanları şehirden kaçmasını tavsiye eder, ancak o son ana kadar savaşır ve bir daha onu gören olmaz. Yedi buçuk hafta süren kuşatmanın sonunda şehir teslim olur.

Henüz 21 yaşındaki Mehmet daha önce 23 ordunun deneyip alamadığı şehri fetheder. İstanbul, yükselme devrine geçen imparatorluğun yeni başkenti olur. Mehmet bundan sonra “Fatih” Sultan Mehmet adını alacaktır.

Yorumlar (0)