Muhteşem Yüzyıl'ın sırrı ne?

DİZİ 13.02.2021, 13:08 15.02.2021, 09:15
Muhteşem Yüzyıl'ın sırrı ne?

Muhteşem Yüzyıl, Bir Zamanlar Çukurova, Maraşlı, Yarım Kalan Aşklar, Suskunlar, Söz, Muhteşem Yüzyıl Kösem, Mazi Kalbimde Yaradır, Çalıkuşu, Gülperi, Melekler Korusun, Es Es, Kavak Yelleri gibi birçok başarılı dizide imzası olan Timur Savcı Hürriyet'e verdiği röportajda samimi açıklamalarda bulundu. 

Muhteşem Yüzyıl dizisinin çok ve ilgiyle izlenmesi, okyanuslar aşıp farklı kültürlere ulaşmasının altında yatan nedenlere dair de konuşan Savcı; "Muhteşem Yüzyıl"dizisi hepimiz için özel bir işti. Aynı zamanda Türkiye dizi endüstrisi için de bir mihenk taşı oldu. Ne mutlu ki bunu yapmak bize kısmet oldu. Muhteşem Yüzyıl’ın başarılı olmasının sebepleri çok fazla. Kabaca toparlamam gerekirse; ilk olarak gerçekten birinci sınıf bir takım tarafından hayata geçirildi.

Oyuncusundan yönetmenine, yazarından ışıkçısına, müzisyenine, prodüksiyon ekibine kadar her türlü aşamasında gerçekten birinci sınıf insanları bir araya getirdim. Biz bunu tabii ki özenle planlayarak yaptık. Hikayemiz ve kurduğumuz dünya evrenseldi. Muhteşem Yüzyıl’da uluslararası başarı potansiyeli kağıt üstündeyken bile vardı. Dünyada bu kadar kabul görmesinin en büyük sebebi bence otantik bir tarafının olması.

Ayrıca Osmanlı İmparatorluğu’nun en muhteşem padişahını anlatıyor olması ve onu bütün dünyanın tanıyor olmasıyla birlikte tarihte de büyük bir yerinin olması diyebiliriz. Ve tabii ki işin stilize bir dünya haline getirilmesi. Ki bu Türkiye’de ilk kez yapılarak sektöre de inovatif bir bakış açısı sağladı. Bizden sonra tüm diziler bizden bir şeyleri ya ilham aldılar ya da kopyaladılar. Yenilikçi, cesur ama aynı zamanda bir o kadar sade bir işti, ben Muhteşem Yüzyıl'ın başarısını buna bağlıyorum." dedi. 

Yorumlar (0)