Muhteşem Yüzyıl metaverse evrenine giriyor!

DİZİ 18.04.2023, 10:30 19.04.2023, 12:17
Muhteşem Yüzyıl metaverse evrenine giriyor!

Cannes'da devam eden MIPTV'ye katılan TIMS&B Productions'tan yeni haberler var. 

CEO Burak Sağyaşar ve uluslararası operasyonlardan sorumlu Selin Arat, Variety'ye konuk olarak şirketin gelecek projeleri hakkında yeni açıklamalarda bulundular. raninitv'nin katrdığına göre bu sırada Muhteşem Yüzyıl dizisinin metaverse evrenine dahil olacağını da duyurdular. Röportajın ilgili kısmı ise şöyle: Sandbox ile anlaşarak "Muhteşem Yüzyıl" ile metaverse'ye giriyorsunuz. Bu anlaşmanın önemi nedir? “Muhteşem Yüzyıl” içeriği Web3 alanına nasıl uyarlanacak?

Sandbox, Metaverse aleminin önde gelen oyuncularından biri, bizimle iletişime geçtiler. Turkishverse denilen şeyi başlatıyorlar ve bazı Türk markalarını içime katmaya çalışıyorlar. Medya sektöründe Türkiye'ye baktığınızda en büyük markalardan biri “Muhteşem Yüzyıl” yani birlikte bir şeyler yapabilir miyiz diye görmek istediler.

Temel olarak Sandbox'ta bir dijital arazi satın alıyorsunuz ve bu size oynamak için belirli bir alan sağlıyor. Bu alanda umarım bu yılın Ekim veya Kasım aylarında duyuracağımız bir oyun başlatacağız. Şu anda bunun üzerinde çalışıyorlar. Ama ondan önce avatarlarınızın olması gerekiyor ve oyun içinde bu şekilde oynuyorsunuz. Yani şu anda Süleymanların ve Hürremlerin ve dizideki diğer öne çıkan karakterlerin binlerce farklı versiyonunu yaratmaya çalışıyorlar, böylece oyuncular avatarlarını seçip onlarla oynayabilecek.

Derinine indikçe daha çok öğreniyoruz, ancak görünen o ki gelecek burada ve "Muhteşem Yüzyıl" dünyasını genç yetişkin demografisine bu şekilde getirebileceğiz. Çünkü oyunu oynarken hikayeyi öğrenecekler. Ve eğer bu beklediğimiz gibi sonuçlanırsa birden fazla oyun yaratmak istiyoruz.

Yorumlar (0)