Netflix'in verdiği gazete ilanı tepkilere yol açtı

DİZİ 10.06.2021, 16:36 11.06.2021, 11:16
Netflix'in verdiği gazete ilanı tepkilere yol açtı

Netflix, aynı adlı DC Comics çizgi romanından uyarlanan yeni dizisi Sweet Tooth’un tanıtımı için USA Today’in ön sayfasına tam sayfa bir ilan verdi.

Üzerindeki minik “ilan” yazısı gözden kaçırıldığında bir manşet haberi gibi görünen ve yalan haberler konusundaki farkındalığın yükseldiği bir dönemde okurların bu hassasiyetine temas eden ilan, sosyal medyada beğeni yerine tepkiyle karşılandı.

MediaCat'in haberine göre; haber görünümlü ilan içeriği, “ABD’nin dört bir yanında doğan melez bebekler” başlığı ve “Dünya yarı insan, yarı hayvan olarak doğan yeni nesli korku ve endişeyle karşılıyor” spotuyla yayınlandı.

Bir sonraki sayfaya geçildiğinde dahi gerçek bir haber metni izlenimi vermeye devam eden ilan, özellikle gazetecilerin sahte haberleri ayıklama misyonu üstlendiği infodemi çağında okurlar tarafından fazla “gerçekçi” bulundu.

Gizmodo ile temasa geçen bir USA Today sözcüsü ilanla ilgili, “Açıkça bir ilan olarak etiketlenen metin, reklamcılık yönergelerimiz ve protokollerimizin dışına çıkmıyor” açıklamasında bulundu.

Yorumlar (0)