Öykü Gürman 'Öke Hatun'u anlattı!

DİZİ 30.09.2022, 09:11 01.10.2022, 09:40
Öykü Gürman 'Öke Hatun'u anlattı!

TRT 1 ekranlarında yayınlandığı günden itibaren etkileyici hikayesi ve güçlü oyuncu kadrosuyla zirveden düşmeyen Alparslan: Büyük Selçuklu dizisinin yeni sezonuna dahil olan Öykü Gürman seyircinin beğenisini kazandı

TRT 1’in ilk sezondan itibaren izlenme rekorları kıran pazartesi günlerinin reyting birincisi Alparslan: Büyük Selçuklu, ikinci sezonuyla da ses getirmeye devam ediyor. Dizinin yeni sezonuna dahil olan başarılı oyuncu Öykü Gürman, yeni karakteriyle izleyicinin beğenisini kazandı. Sosyal medyada da konuşulan Öke Hatun için; çok sayıda yorum yapıldı.

İlk teklif geldiğinde çok heyecanlandığını anlatan Gürman; “Binlerce yıllık tarihimizde nice mücadeleler veren, zaferler kazanan kahraman Atalarımızın çocukları olarak kendi kültürümüze, tarihimize bu dizi sayesinde tanıklık etmek, aynı zamanda dönem ve aksiyonun bir arada olduğu bir proje de yer alacak olmak beni çok heyecanlandırdı. Daha önce hiç deneyimlemediğim bir yolculuk olmasına rağmen gözüme sürmeyi çektiğim anda bile kendimi tam bir Selçuklu Başbuğ Hatun’u olarak hissediyorum” dedi.

Öke Hatun’un dik duruşlu güçlü bir karakter olmasından da etkilendiğini söyleyen Gürman; “Ona yakın olmak beni çok mutlu ediyor. Dizilerde ve her alanda kadınların güçlü duruşunu çok seviyorum. Özellikle Selçuklu döneminde, yönetimde kadın ve erkek birlikte hareket etme durumu söz konusu. Öke Hatun’un adalet duygusu çok yüksek ve Selçuklu tahtı için yapamayacağı bir şey yok. Kocasıyla birlikte önüne çıkan bütün engelleri yıkmaya hazır, çok hırslı, dik başlı, adaletli ve çok güçlü bir kadın Öke Hatun” şeklinde konuştu.

Dizinin ilk bölümde çok güzel yorumlar aldığından da bahseden Öykü Gürman; “İlk bölüm için herkesten çok güzel tepkiler aldım. Ben her projede deneyimlerimin üstüne koyarak ilerlemeyi, kendimi zorlamayı seviyorum. Daha önce hiçbir denemem olmamasına rağmen binicilik ve kılıç sporları ile tanıştım. Özellikle aksiyon sahneleri beni çok heyecanlandırıyor bunları en iyi şekilde yapabiliyor olmak için ekstra çalışmalarım oldu ve güzel yollar katettim. Bu proje gerek kamera arkası gerek kamera önünde bir bütün olarak ilmek ilmek, detay detay herkesin çok emek harcadığı ve çok saygı duyulması gereken bir proje” diye konuştu.

Sultan Alparslan’ın 1048 – 1071 yılları arasındaki Anadolu’yu fetih sürecini konu alan hikayesiyle büyük beğeni toplayan dizinin senaristliğini Emre Konuk üstlenirken, yönetmen koltuğuna Sedat İnci oturuyor. “Alparslan: Büyük Selçuklu” dizisinde Barış Arduç’a Kayra Zabcı, Serhat Tutumluer, Mehmet Özgür, Öykü Gürman, Umut Karadağ, Korel Cezayirli, Bora Cengiz, Fırat Topkorur, Erdinç Gülener, Ferit Kaya, Uygar Özçelik, Şahin Çelik ve Ayşegül Ünsal gibi başarılı isimler eşlik ediyor.

Yorumlar (0)