Podcast dizisi Kıvılcım’ın ilk 4 bölümü bu hafta yayına girdi

DİZİ 27.10.2022, 12:37
Podcast dizisi Kıvılcım’ın ilk 4 bölümü bu hafta yayına girdi

K’nın Sesi Podcast, yeni bir format ile dinleyiciyle buluştu. Podcast dizisi Kıvılcım’ın ilk dört bölümü bu hafta yayına girdi. Kıvılcım, intihar ettiği iddia edilen genç bir kadının şüpheli ölümünün araştırıldığı polisiye türünde sürükleyici bir hikaye.

Kıvılcım aynı zamanda Türkiye’de kadınların merkezde olduğu ilk polisiye podcast dizisi olma özelliği ile de dikkat çekiyor. Kadın ve kuir hikayelerini merkeze alarak içerik üreten K’nın Sesi yapımı olan Kıvılcım’ı tüm podcast platformlarından ya da web sitesinden dinleyebilirsiniz.

Kıvılcım renkli karakterleri, zengin üslubu ve alanında yetkin oyuncu kadrosu ile dinleyenleri işitsel bir yolculuğa çıkarıyor. Ödüllü oyun yazarı Duygu Dalyanoğlu’nun kaleme aldığı senaryoyu, deneyimi Ankara Radyosu yıllarına dayanan Ayşenil Şamlıoğlu yönetiyor. Projede oyuncu olarak da yer alan bu ikiliye Nazlı Bulum, Ayça Damgacı, Erol Babaoğlu, Tilbe Saran, Gün Koper gibi deneyimli oyunculardan oluşan geniş bir kadro eşlik ediyor. Yapım koordinatörlüğünü Nihal Albayrak’ın üstlendiği oyunun ses tasarımı ve özgün müzikleri ise Beril Sarıaltun’a ait.

Dinleyicide merak uyandıran sürükleyici hikayesi ile arkası yarın tarzındaki radyo tiyatrosu formunu günümüz estetiğine uyarlayan podcast dizisi, her biri ortalama 20 dakikalık 8 bölümden oluşuyor. K’nın Sesi’nin 2020’den beri yayımlamış olduğu kısa oyunlardan da hatırlanacağı üzere üç boyutlu ses tasarımı ile kurgulanan podcastler dinleyiciyi tiyatro izleme deneyimine yaklaştırarak hayal gücünü de harekete geçiriyor.

Kıvılcım’ı Dinleyebileceğiniz Platformlar:

Yorumlar (0)