Savaş sahnesi nefesleri kesti

DİZİ 29.12.2020, 12:34 30.12.2020, 11:04
Savaş sahnesi nefesleri kesti

TRT 1’in her bölümüyle ekran başındakileri tarihin en çetin, tozlu sayfaları ardında kalmış dönemine götüren dizisi ‘Uyanış: Büyük Selçuklu’, dün akşam yayınlanan bölümündeki savaş sahnesiyle çok konuşuldu. Andreas’ın hamleleri karşısında öfkeden deliye dönen Sultan Melikşah, Bizans’tan intikamını almak için bizzat savaş kıyafetlerini üzerine giydi ve askerleriyle birlikte meydana çıktı.

Bu ihtişamlı savaş sahnesinde Selçuklular ile Bizanslılar arasındaki çetin mücadele izleyicileri soluksuz bıraktı. Savaş sonucunda Sultan Melikşah, hedefine ulaşarak Andreas’ı öldürdü. Bu kayıpla birlikte Selçuklular’ın karşısına başka büyük bir tehlike olarak çıkan, başarılı oyuncu Kaan Taşaner’in hayat verdiği korkusuz savaşçı Markus’un hamleleri şimdiden Selçuklular’ı nasıl bir düşmanın beklediği konusunda soru işareti yarattı.

Sarayda gözlerin Nizamülmülk’e çevrildiği bölümde Turna Hatun, büyük bir suçlamayla karşı karşıya kaldı. Terken Hatun’un Turna’yı suçlu gösterip saraydan gönderilmesi için elinden geleni yaptığı bölümde tansiyon bir an olsun düşmezken Turna Hatun’un suçlu olmadığı ispat edildi. Nizamülmülk’ü iyileştirmek için elinden geleni yapan Turna’nın çabaları sonuç verdi ve Nizamülmülk gözlerini açtı.

Sultan Melikşah’ın sözünü dinlemeyip başına buyruk hareket eden ve Batıniler’in sırlarının olduğu kitabı ele geçirmek için büyük bir mücadele veren Sencer’in bu çabası sonuçsuz kaldı. Faysal’ı köşeye sıkıştırsa da Faysal’ın Sencer’den önce davrandığı bölümde ikilinin arasında yaşanan gerilim Selçuklular ile Batıniler arasındaki mücadelenin her geçen bölüm daha da zorlu geçeceğinin sinyallerini verdi. Bölümün bir diğer herkesi şoke eden anları ise Arslantaş’ın Rüstem’le beraber saraya geldiği dakikalar oldu. Annesinin ölümüyle yıkılan Arslantaş, Rüstem’i yakalayarak Sultan Melikşah’a teslim etmek üzere saraya getirdi.

‘Uyanış: Büyük Selçuklu’, dün akşam ekranlara gelen bölümüyle liderliğe adını yazdırdı. Total’de 9.25 izlenme oranı (rating), 18.45 izlenme payı (share); AB’de 11.22 izlenme oranı (rating), 23.76 izlenme payı (share) ve ABC1’de ise 10.64 izlenme oranı (rating), 20.45 izlenme payına (share) sahip oldu. Dizi, tam 4 ayrı etiket ile sosyal medya mecrası Twitter’da ise uzun süre TT listesinde kaldı. Bölüm etiketi olan #CenkVakti ile birlikte Buğra Gülsoy, Melikşah ve Terken etiketleri de Twitter’da dün akşam hakkında en çok yorum yapılan başlıklar oldu.

Yorumlar (0)