Sencer ve Tapar tuzakta

DİZİ 05.10.2020, 09:12 06.10.2020, 09:18
Sencer ve Tapar tuzakta

TRT 1’in yeni sezona bomba gibi giren, yayınlandığı ilk bölümüyle yurt içinde ve yurt dışında izlenme oranlarında zirveye yerleşen, sosyal medyanın saatlerce gündeminde kalarak reytinglerde birinciliği elde eden dizisi ‘Uyanış: Büyük Selçuklu’, bu akşam saat 20.00’de 2. bölümüyle ekranlara geliyor.

Dev bir prodüksiyonunun ürünü olan ve Anadolu’nun kapılarını Türklere açan Selçuklu Hükümdarı Sultan Alparslan’ın ölümünün ardından tahta geçen Melikşah ve oğlu Sencer’in hikayesini anlatan ‘Uyanış: Büyük Selçuklu’ dizisinin ikinci bölümünde Elçin’i Isfahan’a götürmek üzere Anadolu obasından alan Sencer ve Tapar, yolda Anadolu’daki asiler tarafından ölümcül bir tuzağa düşürülmüştür. Sencer ve Tapar düştükleri tuzaktan nasıl kurtulacaklardır? Anadolu Türkmenleriyle Selçuklu arasında başlamak üzere olan muhtemel bir savaşı engelleyebilecekler midir?

Bir taraftan Bâtıniler, Selçuklu’yu “içeriden çökertmeye çalışırken”, diğer taraftan Bizanslılar da dışarıdan taarruzlarına başlayacaklardır. Diğer yandan yıllar önce devletinin selameti uğruna oğlundan vazgeçen Melikşah, Nizamülmülk’e oğlunu kendisine göstermesi hususunda ısrar eder.

“Uyanış: Büyük Selçuklu”da, Ekin Koç, Buğra Gülsoy, Hatice Şendil, Gürkan Uygun, Leyla Lydia Tuğutlu, Sevda Erginci, Mehmet Özgür, Cemal Toktaş, Osman Sonant, Leyla Feray, İlker Kızmaz, Ali Gözüşirin, Çiğdem Selışık Onat, Murat Garipağaoğlu, Nik Xhelilaj ve Erdem Akakçe gibi birbirinden önemli isimler rol alıyor.

Yorumlar (0)